abonneren

Drive Copy 10

De hardeschijftools van Paragon vielen goed in de smaak in het meinummer van PCM. Paragon Drive Copy werkt even goed, maar is wel bedoeld voor erg specifieke gebruiksscenario's.

Drive Copy heeft dezelfde degelijke interface als het in ons meinummer geteste Hard Disk Manager. Bij wat nader onderzoek blijkt het eigenlijk te gaan om functies die ook in dat laatste product zitten. Als u Hard Disk Manager al hebt, is Drive Copy dus zonde van het geld. Dat neemt niet weg dat de tools wel nuttig zijn.

Drive Copy is bedoeld om een image te maken van uw complete schijf, inclusief Windows-installatie. Deze kunt u vervolgens naar een nieuwe pc overzetten, als backup bewaren of op een externe harde schijf als mobiele versie van uw thuissysteem gebruiken. Het maken van een kopie kunt u in het programma zelf doen of inplannen. Ook kan Drive Copy partities kopiëren en gewiste partities terughalen.

Het kopiëren van een harde schijf is eenvoudig. U kunt de complete inhoud naar een andere schijf kopiëren (waarbij alle bestaande data overschreven wordt) of kiezen voor een kopie naar een virtuele harde schijf. Deze kunt u vervolgens gebruiken met Microsoft Virtual PC, VirtualBox of VMware Player. Deze (gratis) software moet u wel zelf nog downloaden, want Drive Copy heeft geen eigen functie om verder iets met de schijfimages te doen. Dat is vanwege het ontwikkelwerk dat daar in gaat zitten wel logisch, maar eigenlijk helpt Drive Copy u dus maar half op weg. Wel krijgt u bij Drive Copy, net als bij Hard Disk Manager, gratis een uitgebreide boot-cd.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • makkelijk schijf kopiëren
  • ondersteunt drie bekende virtuele pc-pakketten
  • beperkt nut
  • geen eigen virtuele pc
Drive Copy is een product dat werkt, maar het beperkt zich wel tot zeer specifieke gevallen en is lang niet voor iedereen nuttig. Het is gelukkig ook niet zo duur, dus als u van plan bent uw thuis-pc te migreren of te virtualiseren kan het van pas komen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Tools

Tags: