abonneren

DR-1210C

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Test resultaten
Google scant miljoenen boeken in voor hun project Google print, wij beperkten ons tot de boekhouding van PCM.

De DR1210c is documentenscanner die vooral gericht is op de zakelijke markt, maar voor thuis (kantoren) is deze compacte en goed ogende scanner ook interessant. Met een invoer capaciteit van 35 pagina’s en een doorvoer van 12 pagina’s per minuut, is de capaciteit en snelheid goed op orde.

File Toets en software

Deze scanner heeft de functie om met een druk op de filetoets alle gescande pagina’s op te slaan in een pdf-bestand op een door u aangewezen locatie. Hiermee is het digitaliseren natuurlijk in een handomdraai gedaan. De scannersoftware kan nog veel meer met scanfuncties naar diverse toepassingen als: mail, print, presentatie en file. Met vijf vrij te programmeren knoppen zijn favoriete scanfuncties makkelijk bij de hand. Met een maximale optische resolutie van 600 dpi bent u verzekerde van een scherp scanresultaat. Behalve met de automatische documentdoorvoer scant u ook moeilijkere objecten rechtstreeks op de glasplaat. In veel gevallen worden scheef liggende documenten automatisch geroteerd.

Voor de mensen die meer uit hun scanner willen halen is er meer software beschikbaar, bijvoorbeeld met Presto! Bizcard, waarmee alle visite kaartjes kunnen worden gedigitaliseerd en opgeslagen in een database, tot 8 stuks per scansessie.
Bij de scanner komt verder Capture Perfect; een aardig programma om scans mee te bewerken, Omni Page SE voor de tekstherkenning, en uiteindelijk de standaard editie van Acrobat 7, om alles netjes in PDF bestanden te bewaren.

Kwaliteit

De kwaliteit is bij deze scanner goed aanwezig, zowel in de resultaten als in de uitvoering. De OCR-functies laten nog wel eens een steekje vallen, maar doen het goed genoeg vergeleken met andere OCR-software.

Wat hij nog mist is de functie om dubbelzijdig te kunnen scannen, en geeft hem net dat ene puntje minder.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Redelijk compact
  • De File toets
  • Software
  • Enkelzijdig scannen
Een uitstekende veelzijdige documentscanner die doet wat hij doen moet met een behoorlijk tempo. De meegeleverde software maakt de prijs ook redelijk.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Scanners

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie