abonneren

Doubletwist

Met Doubletwist kunt u uw multimediacollectie delen met anderen en synchroniseren met uw mobiele apparaten.

Het enige dat nodig is om met dit gratis programma aan de slag te gaan, is uzelf registreren met naam, e-mailadres en wachtwoord. Vervelend is dat Doubletwist niet in staat is om automatisch in te loggen, waardoor u elke keer opnieuw uw gegevens moet invullen. Op het moment dat u een mobiele telefoon, iTouch of iPod aansluit, opent Doubletwist. De interface is duidelijk en bestaat uit twee delen. In het rechterdeel worden uw multimediabibliotheek, de aangesloten mobiele apparaten en 'Friends' getoond. De linkerkant wordt gebruikt om de foto's, muziek- en videobestanden en berichten van vrienden te tonen, af te spelen en te versturen.

U kunt afzonderlijke mappen instellen voor foto-, en videobestanden op uw pc die moeten worden gesynchroniseerd met uw mobiele apparatuur. Om audiobestanden over te zetten, maakt Doubletwist gebruik van uw iTunes- of Windows Media Player-afspeellijsten. Als u vervolgens een mobiel apparaat selecteert, kunt u aangeven welke afspeellijsten of mappen uit uw bibliotheek u wilt synchroniseren.

Een multimediabestand uit uw bibliotheek kunt u ook delen met anderen. Na het invoeren van een e-mailadres en onderwerp, krijgt de ontvanger een Engelstalige mail met een link naar de Doubletwist-website waar de bestanden worden getoond. De ontvanger kan ze bekijken of beluisteren en als hij ook een account heeft, worden de multimediabestanden automatisch gedownload.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • simpel in gebruik
  • herkent bijna alle mobiele apparaten
  • beperkt in functionaliteit
  • kwaliteit video na conversie zeer matig
Doubletwist is simpel in gebruik en handig om even snel multimediabestanden op uw mobiele apparaat te zetten en zonder omhaal met iemand online te delen. Maar het is ook beperkt. Het toont weinig bestandsinformatie, is niet in staat bestanden van mobiele apparaten op de pc te zetten en van de kwaliteit van de videobestanden blijft na de conversie weinig over.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Tools

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie