abonneren

Double killer Pro 2.1

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Sommige dingen zijn onbruikbaar als je er maar één van hebt. Van andere zaken is het overbodig om er meer van te hebben, zoals dubbele mp3's, foto's of films. De kans is groot dat op uw pc bepaalde bestanden dubbel staan. Nu zijn er tools die claimen uw bestanden te ontdubbelen. Double Killer Pro is zo'n tool.

U kunt Double Killer Pro uitgebreid configureren. Het programma is gespecialiseerd in het vinden van dubbele of veel op elkaar lijkende bestanden. Bestanden kunnen worden vergeleken aan de hand van bestandsnaam, bestandsgrootte, datum en inhoud. Handig aan het pakket is dat u ook uitgebreider kunt zoeken. Zo kunt u bijvoorbeeld alle bestanden bij elkaar zoeken die gemaakt zijn in juli 1989, of zoeken naar alle bestanden met een grootte tussen 10 en 11 MB. Dit soort zoekopdrachten kunt u op schijf opslaan, zodat u ze regelmatig uit kunt voeren zonder alle instellingen met de hand opnieuw te hoeven maken.

Voor het vinden van echt identieke bestanden maakt het pakket gebruik van een CRC- of een byte-voor-byte vergelijking. In de lijst van de gevonden bestanden kunt u selecteren welke u wilt verwijderen. U kunt die bestanden verplaatsen naar de Windows prullenbak, maar ook naar een backup-map. In plaats van verwijderen of verplaatsen is het ook mogelijk de gevonden bestanden te vervangen door snelkoppelingen naar het origineel, een bijzonder prettige functie. Het pakket is helaas niet in staat tags in muziekbestanden en foto's te vergelijken, één van de belangrijkste minpunten.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • uitgebreid configureerbaar
  • uitgebreide zoekmogelijkheden
  • herkent geen muziek en foto's
Doublekiller Pro is één van de betere ontdubbelaars die verkrijgbaar is, maar het blijft jammer dat foto's en muziek niet herkent worden.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Tools

Tags:

Laatste reactie