abonneren

Diskkeeper 10 Professional Premier Edition

Diskeeper 10 is een defragmentatieprogramma dat meer opties biedt dan de standaard-defragmentatie in Windows XP.

Als defragmentatie al in Windows aanwezig is, waarom zou u dan een apart tool willen? Diskeeper 10 is bedoeld voor mensen die een sneller en krachtiger defragmentatieprogramma zoeken. Het programma draait op de achtergrond en neemt ongeveer 11 MB opslagruimte op de harddisk in beslag, maar om het programma soepel te laten lopen wordt 20 MB aanbevolen.

Windows herkent Diskeeper als het nieuwe standaard diskmanagement-programma. Dit voorkomt dat beide programma's gelijktijdig uw schijf proberen te optimaliseren. De uitgebreide statistieken zijn voldoende voor de meest veeleisende gebruiker. Voor beginners levert Diskeeper ook aanbevelingen op basis van het schijfgebruik.

Met de Job Scheduler kunt u de schijf en de CPU-prioriteit van het achtergrondproces instellen. Wanneer uw harddisk eenmaal is geoptimaliseerd is er alleen nog routine-onderhoud nodig om het in die staat te houden.
Een van de voordelen die Diskeeper boven het Windows-tool heeft is dat het ook goed werkt op schijven die weinig vrije schijfruimte hebben. De software verspilt geen tijd bij het bewerken van grote bestanden die nauwelijks effect opleveren. Naast het defragmentatietool bevat Diskeeper ook het I-Faast prestatie-calibratietool. Dit verbetert de toegang tot NTFS-schijven door het gebruikspatroon over een week of langer te bestuderen.
Veel van de functies uit Diskeeper kunt u ook voorelkaar krijgen met freeware en shareware. U mist dan wel een geïntegreerde bundel.

Mensen die hun harde schijven vooral gebruiken om te archiveren, zullen niet het optimale uit dit programma halen. Thuisgebruikers zijn beter af met de Home of Professional Edition, die minder dan de helft kost. Deze bevatten de belangrijkste defragmenteerfuncties, zonder de geavanceerde mogelijkheden die de meeste gebruikers toch over het hoofd zien.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Makkelijk te configureren
  • Maakt gedetailleerde statistieken
  • Duur
  • Voor veel gebruikers teveel van het goede
Diskeeper is een goede keuze voor mensen die schijffragmentatie serieus nemen, maar voor de doorsnee gebruiker is het overkill.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Tools

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie