abonneren

Diskeeper 2008 Professional Premier

Defragmentatie: we namen het fenomeen al in 2005 onder de loep en kwamen toen tot de conclusie dat zelfs een flink gefragmenteerd systeem niet merkbaar sneller wordt. In 2007 meende Diskeeper dat ze hun pakket zo goed hadden gemaakt dat we het verschil zeker zouden merken.

Onze tests lieten echter zien dat de uitwerking van defragmenteren meer dan ooit te verwaarlozen bleek. Dat weerhield Diskeeper er niet van om ons regelmatig te mailen met nieuwtjes, en nu is er dus weer een nieuwe versie. Maakt defragmentatie wel een verschil nu Vista, dualcore en hd-video gemeengoed zijn geworden, of is een defragmentatiepakket heden ten dage een kansloze aanschaf? Bij een bedrijf als Diskeeper kunnen ze er lang over praten en er leuke marketingkreten als 'van nul naar honderd' tegenaan gooien, maar feit blijft dat defragmentatiesoftware maar één kunstje kan – en dat kunstje is wat ons betreft al jaren niet meer nodig.

We krijgen de Professional Premier Edition 2008 ter beoordeling aangeboden, dezelfde versie die we vorig jaar al te duur vonden. Er zijn namelijk ook veel goedkopere versies: Home, Professional en Home Server. Pro Premier kost nog steeds $100, maar is dankzij de lage dollarkoers in euro's toch nog iets goedkoper. De fabrikant wijst ons graag op 'geweldige' vernieuwde technologieën als FragShield 2.0 en I-FAAST 2.0. Nog altijd is er slechts één ding dat ons interesseert: maakt het uw systeem sneller of niet? We testen het product uitgebreid onder Windows Vista en... ook de 2008-versie van Diskeeper kan ons totaal niet overtuigen. Deze keer is de snelheidswinst wel 0,2 procent! Zeker de moeite en vooral het geld niet waard. Wij houden het bij niet defragmenteren of defrag.exe, de trouwe en gratis met Windows meegeleverde variant.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • zeer veel defragmentatiefunctionaliteit
  • defragmenteren is nutteloos
  • erg duur

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Tools

Tags:

Laatste reactie