abonneren

Diskeeper 2007 Pro Premier

Eind 2005 testten we acht defragmentatie programma’s, waaronder Diskeeper 9.0. Toen zagen we een maximale verbetering van de systeemprestaties van 3,28 procent ­ in de praktijk is dat te verwaarlozen. Is de situatie onder Vista anders?

Diskeeper probeert ons te overtuigen met Diskeeper 2007 Pro Premier. Wij testen de beste versie, de Professional Premier Edition. Er zijn nog vijf andere versies. De Pro Premier-versie kost ongeveer € 70 ($ 100), wat natuurlijk een flinke smak geld is voor functionaliteit die ook al gratis in Windows zit ingebakken. Opvallend: Diskeeper 2007 Professional kost maar de helft van de Premier-versie en Diskeeper 2007 Home Full slechts een derde! Het ligt voor de hand om te kijken welke functionaliteit u nodig hebt, en dan wellicht voor een goedkopere versie te gaan.

We proberen Diskeeper uit op ons Vista Ultimate-systeem, dat we dagelijks gebruiken voor al onze taken en dat al drie maanden continu aanstaat. De harde schijven in raid0-configuratie vormen samen één terabyte die intensief belast wordt. Toch blijkt de schijf nauwelijks gefragmenteerd te zijn. Diskeeper 2007 laat ons vooraf al weten dat het verwacht de toegangstijd tot de bestanden niet te kunnen verbeteren, noch de systeemprestaties. In onze tests blijkt dat de prestaties met 0,63 procent omhoog gaan. Niet echt spectaculair, maar wel in lijn met onze verwachtingen.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • zeer veel defragmentatiefunctionaliteit
  • nut valt zeer te betwijfelen
  • duur
Duur defragmenteren. € 70 is een smak geld voor functionaliteit die ook al gratis in Windows zit. Alternatieven: Defrag.exe (gratis), O&O Defrag V8.6 Pro (€ 34)

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Tools

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie