abonneren

Diskeeper 12 Home

Over Diskeeper en het nut van defragmentatietools hebben we al vaak geschreven. Gelukkig heeft het pakket dit jaar een groot pluspunt: het is goedkoper geworden!
Score
80
  • Pluspunten
  • uitgebreide rapporten
  • veel automatische opties
  • goedkoper
  • andere, duidelijkere insteek
  • Minpunten
  • nut erg afhankelijk van situatie

None

Diskeeper 12 Home is duidelijk een stap in de richting van duidelijkheid en eenvoud, zonder in te boeten aan hoeveelheid functies. Door de verlaagde prijs is Diskeeper een stuk aantrekkelijker dan voorheen.

In het februarinummer van dit jaar testten we vier defragmentatiepakketten. Diskeeper kwam niet slecht uit de test, maar er was geen conclusie te trekken over de daadwerkelijke effecten van de tools. Bovendien kostte het pakket destijds maar liefst $ 40. Om de concurrentie met de gratis tools beter aan te kunnen heeft Condusiv Technologies de prijs van de nieuwe versie Diskeeper 12 Home verlaagd naar $ 30. Dat maakt het product al een stuk aantrekkelijker.

Mooie namen

De techniek achter Diskeeper luistert naar mooie namen. Versie 12 kent verbeteringen in de HyperBoot-engine, waardoor je systeem nog sneller op moet starten. Daarnaast is er HyperFast, dat de lege ruimte op ssd’s opnieuw indeelt om ze efficiënter te maken. Aan deze module is trim-ondersteuning toegevoegd, absoluut noodzakelijk om je ssd’s langer in leven te houden.

Automatisch

Ook de interface is flink omgegooid. Diskeeper integreert niet meer met Microsofts beheerconsole (mmc) maar heeft een eigen, donkere interface. Het hoofdscherm toont hoeveel fragmentatie is voorkomen en wat de status van je schijven is, maar je zult dieper de instellingen in moeten duiken om het bekende schijvenoverzicht en de defragmentatieopties te vinden. Dat kan onder Settings, waar je zowel een eenvoudige als geavanceerde interface kunt kiezen. Met de automatische instellingen komt Diskeeper al een heel eind, maar je kunt per schijf ook nog precies kiezen wat het programma moet doen. Onder Reports houdt het programma onder andere bij wat de prestatiewinst tot nu toe zou zijn. Daarnaast kun je rapporten opvragen over allerlei functies, zoals de status van je schijven en recente systeemactiviteit.

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Review, Tools

Tags: condusiv, defragmentatie, diskeeper

Nieuws headlines

Laatste reactie