abonneren

Dazzboard

Hoe meer apparaten u thuis hebt, hoe moeilijk het wordt om al uw gegevens overzichtelijk te houden. Met Dazzboard synchroniseert u foto's, muziek, video’s en playlists tussen pc, telefoon en mp3-speler.

Installatie van Dazzboard is eenvoudig. Het programma functioneert als plugin in uw browser en ondersteunt Internet Explorer, Firefox, Chrome, Opera en Safari op Mac OS X (10.6) en Windows. De dienst heeft een bètatag, dus bugs en onvolkomenheden kunnen voorkomen. Die komen we ook meteen tegen: in eerste instantie proberen we Dazzboard in Opera 10.6, wat niet werkt, maar ook de in de systeemvereisten vermelde versie 10.5 crasht. Internet Explorer 8 werkt probleemloos.

Zodra we met de plugin geïnstalleerd naar Dazzboard.com surfen, krijgen we een lijst van aangesloten apparaten te zien. Dazzboard herkent uiteraard onze pc, maar zonder moeite krijgen we ook onze telefoon aangesloten (een Nokia N78 voorzien van Symbian S60). Het synchroniseren met een mp3-speler van Sansa verloopt aanzienlijk moeilijker, maar in principe kan Dazzboard overweg met alle standaard mp3-spelers, onder Windows ook die met mtp-modus. Ook Android-telefoons worden ondersteund, waarbij u eveneens uw geïnstalleerde apps kunt beheren. Support voor de iPhone en iPod zou voor juni in Dazzboard ingebouwd zijn, maar konden wij nog niet ontdekken (iTunes-playlists kunnen wel worden gesynchroniseerd). Wel kunnen gegevens van en naar webdiensten gesleept worden, zoals Facebook en Flickr.

Over het algemeen zijn we wel te spreken over apparaatherkenning en functionaliteit van Dazzboard. Het synchroniseren van gegevens verloopt makkelijk door foto's van en naar apparaten te slepen. Helaas is de herkenning van usb-apparaten nog iets te onbetrouwbaar. Bovendien is de navigatie door grote hoeveelheden foto's moeilijk, omdat mappen op onze telefoon en op ons Facebook-account niet worden weergegeven en we dus alle foto's op één hoop te zien krijgen.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • synchroniseren met webdiensten, telefoons, mp3-spelers, camera's
  • plugin instabiel
  • usb-ondersteuning onberekenbaar
Hoewel Dazzboard een goed idee is, zitten er nog iets te veel haken en ogen aan de implementatie. De plugin is wat instabiel, dus voor dagelijks gebruik werkt het nog net niet lekker genoeg.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Tools

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie