abonneren

Davideo DVD Copy 2006

DVD Copy 2006 is de opvolger van DVDeo Professional 4. Het programma kan dvd’s en analoge videobeelden kopiëren of omzetten naar andere bestandsformaten.

Het kopiëren van digitale beelden verloopt probleemloos. Van niet-beveiligde dvd’s maakt u eenvoudig een kopie, waarbij u zelf bepaalt welke ondertitels en geluidstracks u behoudt. Vervolgens bepaalt u het doelmedium. Dat kan een dvd, (s)vcd of videobestand zijn. Op de kwaliteit van de kopie en de snelheid valt weinig aan te merken. Nieuw in DVD Copy is de mogelijkheid om analoge kopieën te maken. Zo kunt u de kopieerbeveiliging op dvd’s omzeilen of vhs-banden digitaliseren. Dat deel van het programma is ook in een los pakket verkrijgbaar: VHS Copy 2006.

Geen beeld


Op de verpakking van beide pakketten staat dat u gebruik kunt maken van tv-kaarten, firewire-aansluitingen, s-video- en composiet-ingangen. Maar wij krijgen de pakketten slechts met één capturekaart aan de praat (een Canopus DVStorm). In drie dagen testen op vier verschillende pc’s lukt het niet om beelden te laden via firewire (camera en twee analoog-digitaalconverters), een Pinnacle TV Deluxe-kaart en een nVidia grafische kaart. De video-ingangen worden gevonden, maar beeld is er niet. Navraag bij G-Data levert niets op.
Gelukkig kunnen we het nieuwe analoge onderdeel bekijken met de Canopus-kaart, al moeten we in een ander programma de instellingen van de capturekaart aanpassen. De gecapturede beelden kunt u onderverdelen in scènes door in- en uitpunten aan te geven. In de bewerkingsfase kunt u eenvoudige beeldcorrecties toepassen. Na bewerking kunt u het geheel opdelen in hoofdstukken voor een dvd-menu, een bestandsformaat uitkiezen en het opslaan op cd, dvd of harde schijf.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • eenvoudig en goede kwaliteit
  • bijna niet werkend te krijgen met analoge apparaten
  • beperkte instellingsmogelijkheden

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Tools

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie