abonneren

DameWare NT Utilities

Als netwerkbeheerder heb je de handen vol. Het zou al een groot verschil maken als het controleren en updaten van alle computers in het netwerk efficiënter kon. Zowel voor de enthousiasteling thuis als voor mkb- en professionele bedrijfsnetwerken zijn er gelukkig legio tools.

De interface van DameWare heeft wat weg van de standaard mmc-console voor serverbeheer in Windows 2008, maar de mogelijkheden zijn gelukkig wel uitgebreider. Een flexibele Active Directory-browser ontbreekt uiteraard niet, maar op onze test-pc krijgen we het vreemd genoeg niet voor elkaar objecten als OU’s, groepen of gebruikers te creëren, hoewel we zijn aangemeld als domeinadministrator. Vanuit dezelfde gecentraliseerde interface kun je onder meer ook op afstand lijsten met schijven, services, sessies en shares oproepen en beheren. Zo is het mogelijk om lopende processen en services stop te zetten. Je moet er wel even aan denken de nodige poorten op de clientfirewalls open te zetten. Voor sommige onderdelen (zoals remote registerbeheer) moeten ook bepaalde services ingeschakeld zijn, maar daar zorgt de tool zo nodig zelf voor. Wake-on-lan en remote shutdown/log off zitten eveneens in het pakket, maar die functies blijken in onze testomgeving niet goed te werken. Dat geldt trouwens ook voor de functie Send Message, die op Microsofts net send-commando is gebaseerd. De remotecontrolfunctionaliteit daarentegen doet het prima. De tool ondersteunt weliswaar standaard rdp, maar de module Mini Remote Control – die overigens ook als apart product te verkrijgen is – biedt duidelijk meer flexibiliteit.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Tools

Tags: netwerktools, dameware

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord