abonneren

CyberPatrol 7.6

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Websurfende kinderen zijn steeds maar enkele muisklikken verwijderd van seks, haat, gokken, drugs en wapens. En wat te denken van de chat- of gameverslaving waaraan veel tieners worden blootgesteld? Gelukkig hoeft u als ouder geen beveiligingsexpert te zijn om de risico's voor uw kroost te beperken. Wij hebben zes ouderlijke controlepakketten getest.
Een daarvan is Cyberpatrol 7.6.

CyberPatrol geeft u bij de installatie al direct de mogelijkheid om een standaard profiel op te geven. U hebt de keuze tussen kind, jonge tiener, oude tiener en volwassen. De instellingen worden direct op uw keuze aangepast. Via een overzichtelijk menu kunt u stap voor stap alle instellingen configureren.
Voor het blokkeren van websites kunnen zowel geactualiseerde lijsten als sleutelwoorden worden gebruikt. De effectiviteit van de filters is zeer goed voor Engelstalige websites, maar iets minder voor de Nederlandstalige. Zo toveren we een heel arsenaal wapens tevoorschijn, ondanks de blokkering van de categorie ‘weapons’. Ook vreemd is dat een site over moppen wordt geblokkeerd omdat deze als gewelddadig wordt gecategoriseerd. Gelukkig slaagt CyberPatrol er wel in alle seks-, chat- en goksites van het scherm te weren. Erg prettig is dat u zelf kunt bepalen wat voor melding de gebruiker krijgt en dat hij de mogelijkheid krijgt om te vragen of een website gedeblokkeerd kan worden. Vindt u de selectiecriteria te streng of wilt u uitzonderingen maken, dan kunt u zowel websites als sleutelwoorden toevoegen of verwijderen.
Erg sterk is de mogelijkheid om via de vind-knop alle op de computer geïnstalleerde programma’s boven water te toveren. Met een druk op de muisknop kunt u dan bepalen of dit programma is toegestaan of niet, of dat er een tijdslimiet aan moet worden verbonden.
De chatgard volgt de chatsessies op de voet en blokkeert desgewenst woorden, chatkanalen en irc-servers. Chatprogramma’s die niet direct bekend zijn, kunt u eenvoudig toevoegen zodat ook na een update van bijvoorbeeld msn messenger CyberPatrol dit programma kan blijven monitoren. Nieuwsgroepen kunt u niet monitoren, maar wel blokkeren. Bij een blokkering verschijnt een melding van CyberPatrol dat de inhoud niet is toegestaan.
Alle activiteiten worden geregistreerd en keurig weergegeven in een rapport. Door op een geblokkeerde url te klikken kunt u vervolgens een website alsnog toestaan of alleen voor bepaalde gebruikers. CyberPatrol is een zeer plezierig pakket om mee te werken en biedt alles wat u zou wensen, behalve dan de privacycontrole van gegevens.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Gebruiksgemak
  • Goede controle
  • Geen privacycontrole
CyberPatrol is een zeer plezierig pakket om mee te werken en biedt alles wat u zou wensen, behalve dan de privacycontrole van gegevens.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Security

Tags: