}
abonneren

Cyberlink PowerProducer 4 Nextgen

De authoringsoftware Power Producer 4 Next Gen van Cyberlink ondersteunt als eerste niet alleen cd's en dvd's maar ook Blu-ray en HD-DVD. Dankzij de gemakkelijke bediening en ingebouwde assistent wordt u snel door het gewenste project geloodst.
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Minpunten

U begint met het selecteren van het gewenste foto- en videomateriaal. U kunt bestanden van de harddisk of van verwisselbare media inlezen en films van HD- of HDV-camcorders importeren.
Naast videoprojecten worden ook diashows ondersteund. Deze moet u als gebruiker echter als een gewoon videoproject starten.

Hoofdstukken


Het programma bevat een aantal gemaksfuncties: wie dat wil, kan videofilmpjes automatisch in hoofdstukken laten indelen. De gevoeligheid van de sceneherkenning is daarbij vrij in te stellen. Ook de videokwaliteit is stapsgewijs te kiezen, waarbij de best mogelijke kwaliteit de HQ-modus is.

De functie Fit To Disk past de film zodanig aan, dat het precies op het opslagmedium past. In het menu Bewerken vindt u ook het videotool Power Director Express. Deze stabiliseert video's met schokken en trillen en verwijdert stortende geluiden uit het audiospoor. De eenvoudige maar effectieve beeldbewerkingsmodule Photo Now snijdt foto's bij en voegt effecten toe zoals potloodschets of olieverfschilderij. Bij het toevoegen van geanimeerde menu's en knoppen kunt u kiezen uit zo'n 60 sjablonen. Wie daar niet genoeg aan heeft, vindt op de website van Cyberlink nog veel meer - maar daarvoor moet u wel betalen.

Krachtpatser


Het enige waar u bij dit tool rekening mee moet houden, is dat u voor Blu-ray- en HD-DVD-projecten wel een behoorlijk snelle pc moet bezitten. Ideaal is een Pentium 4 van 2,4 GHz of sneller.

Power Producer 4 maakt de authoring van cd's, dvd's, Blu-ray-disks en HD-DVD's gemakkelijk door de vele hulpjes tijdens het bedienen. Voor HD-authoring hebt u echter wel een goed presterende pc nodig.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Geschikt voor Windows Vista
  • Ondersteunt al Blu-ray en HD-DVD
  • Ondersteuning voor widescreen (16:9)
  • Voor Blu-ray en HD-DVD is een krachtige pc nodig.
Eenvoudig te bedienen authoringtool, dat hoge-resolutievideo's en uitgebreide fotoprojecten ook op Blu-ray en HD-DVD kan schrijven. Zowel de functionaliteit als de bediening zijn zeer goed.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Video

Tags:

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Senior Integratiespecialist - NS

Uitgelicht: Java Developer - CGI