abonneren

Crowdbooster

Statistieken kunnen je helpen om te achterhalen of je activiteiten op Twitter ook iets opleveren. Maak kennis met acht webdiensten die inzicht bieden in de invloed van jouw Twitter-account.

Een statistiekenwebsite die al door veel social-mediamarketeers wordt gebruikt is Crowdbooster. De webdienst biedt dan ook krachtige real time analyse van social verkeer en heeft daarnaast een zeer gebruikersvriendelijke website.

In het onderdeel Analyse krijg je niet alleen overzichtelijke statistieken voorgeschoteld maar voorziet de dienst je ook van advies om de resultaten te verbeteren. Je kunt de statistieken van de laatste 24 uur bekijken of die van de afgelopen week, of maand weergeven. Crowdbooster toont het aantal tweets, volgers, retweets, mentions, favorieten en het potentieel bereik van je tweets. Je kunt dit in een grafiek bekijken en op onderdelen klikken voor meer informatie over de retweeters, reacties, enzovoort. Je kunt de resultaten uit de grafiek echter ook in een tabel bekijken.

Met de optie Publish kan je tweets in Crowdbooster maken en publiceren of de tweets in een wachtrij plaatsen om ze op een later tijdstip te publiceren. De knop Engage biedt inzicht in de retweets van jouw berichten. Je ziet wie jouw tweets hebben verspreid en welk potentieel bereik je hierdoor kreeg. Klik op Show all om alle retweets in het overzicht weer te geven, of klik op Influential Followers voor een lijst met je meest invloedrijke volgers.

Crowdbooster biedt geen freemium-account, maar $ 9 per maand voor het bronzen instapaccount is niet overdreven duur. De overstap naar zilver is $ 39 per maand, en wie voor goud gaat betaalt maandelijks $ 99. Met het account Bronze kan je statistieken van één Twitter-account en één Facebook-account bekijken. Silver biedt tien social-media-accounts en Gold is goed voor 30 verschillende accounts. Maak je keuze voor een account dat bij je past en dan kan je de dienst 30 dagen gratis proberen. Voor de aanmelding is echter wel een creditcard vereist. Die dient alleen ter verificatie. Er wordt geen geld afgeschreven tot de proefperiode is verlopen, maar je kunt de proefperiode ook voortijdig beëindigen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Sociale netwerken

Tags: crowdbooster