abonneren

CrossLoop Free

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Alles is binnen handbereik via internet. Maar wat als u nu net vergeten bent dat belangrijke Word-bestand mee te nemen naar uw werk? Een remote access client zoals CrossLoop Free is dan een uitkomst.

De applicatie Crossloop komt in drie varianten: de Free Edition, Home Edition ($ 29,50 per jaar) en Pro Edition ($ 69,50 per jaar). Na het downloaden van de software kunt u kiezen uit twee mogelijkheden: Access om een andere pc over te nemen of Share om uw computer beschikbaar te maken voor overname. De software is redelijk eenvoudig te installeren en makkelijk in het gebruik. Na het delen van uw pc krijgt de andere gebruiker twee minuten de tijd om een verbinding te maken met een twaalfcijferige code die wordt gegenereerd.

Een extra optie die Crossloop biedt, is een netwerk van experts die u tegen betaling kunt inschakelen voor hulp met computerproblemen. De tarieven van deze experts verschillen van een vaste uurprijs tot een vaste prijs voor een specifiek probleem of een tune-up van uw pc.

De interface is redelijk simpel, u krijgt in een venster het scherm van de andere computer te zien en kunt met de muis en toetsenbord de andere pc bedienen. Meer functionaliteit krijgt u niet. Om bijvoorbeeld bestanden te kopiëren, dient u minimaal gebruik te maken van de Home Edition. Daarnaast is ons opgevallen dat Crossloop niet meer is dan een schil om het Russische TightVNC, een gratis remote-accessprogramma. Daarmee kunt u wél bestanden kopiëren, alleen dient u portforwarding te gebruiken.

MinpuntenConclusie
  • alleen extern bureaublad
  • niet meer dan een schil om TightVNC
  • betalen voor functies die meestal gratis zijn
Het enige wat Crossloop feitelijk te bieden heeft ten opzichte van zijn concurrenten, is een webinterface en accesscode om verbinding te maken. Andere pakketten bieden gratis veel meer functionaliteit en rekenen hier geen kosten voor. Wat ons betreft is dit dus een afrader.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Tools

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord