CrimeCatcher Pro 3.22

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
'Dief betrapt door webcam'. Dat nieuws haalde onlangs alle kranten. Met een webcam aan de pc kunt u doorlopend video-opnamen maken – ideaal om uw huis of kantoor te beveiligen. We kijken naar CrimeCatcher Pro, beveiligingssoftware voor uw webcam.
6
Score
60
Score: 60
  • Pluspunten
  • Minpunten

De userinterface van Crime Catcher is simpel, maar de functionaliteit is ook erg karig. Het ondersteunt geen netwerkcamera's, dus we zien alleen het beeld van onze webcams. Bij het configureren van de camera's wil het programma ook meteen de bewegingsdetectie instellen. Onhandig, maar je kunt het naderhand gelukkig nog een keer doen. Wél handig is dat je de bewegingsdetectie visueel kunt kalibreren. Je kunt instellen hoe gevoelig de bewegingsdetectie is en hoeveel beweging er moet zijn voordat het programma beelden gaat opslaan op de harde schijf. Verder kan het programma met maximaal vier webcams overweg. Dat werkt prima als het beeld een beperkte resolutie heeft, bij een hogere resolutie loopt het programma domweg vast of wordt het onwerkbaar traag. Ook het streamen van beeld naar de Mediaplayer van Windows leverde alleen een zwart beeld op. Streaming video is een mooie optie als het allemaal werkt, maar zo'n beveiligingsprogramma kan eigenlijk niet zonder ingebouwde website waar de beelden ook op verschijnen. Juist een website zorgt er voor dat het beeld overal vanaf internet te zien is, zonder moeilijke configuratieslagen. Verder missen we nog audiodetectie en Vista-compatibiliteit.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • visueel kalibreren bewegingsdetectie
  • geen netwerkcamera's
  • maximaal 4 camera's
  • niet Vista compatible
We hebben diverse beveiligings software pakketten gezien, en in vergelijking daarmee worden we van CrimeCatchers pro niet echt warm. Er is beter te krijgen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Security

Tags: software, surveillance