abonneren

Core Tuner 2

Windows heeft de hardware behoorlijk onder controle, maar toch kan het wenselijk zijn iets meer inzicht te krijgen in lopende taken en processen. Windows heeft daarvoor zijn eigen Taakbeheer, Ashampoo geeft een eigen invulling met Core Tuner 2.

Core Tuner 2 geeft prima inzicht in de lopende processen en applicaties. Het is duidelijk dat het programma zijn informatie uit de taakplanner van Windows haalt. Ashampoos Core Tuner 2 brengt het echter overzichtelijker en prettiger in kaart.

Over de functionaliteit kunnen we vrij kort zijn: alles is te beheren. Denk aan het instellen van prioriteiten van applicaties en processen en het toewijzen van rekenkernen aan taken en programma's. Ook is het mogelijk profielen te maken, om zo geheugen vrij te maken en stress van de cpu te halen. Dat kan handig zijn als je bijvoorbeeld zware spellen speelt of aan beeldbewerking doet, waar veel geheugen bij nodig is.

Een kanttekening: alles wat deze Core Tuner kan, kan het Windows Taakbeheer ook. Daar is het ook prima mogelijk om prioriteiten in te stellen, processen te beheren en profielen aan te maken. Toegegeven: de interface is minder overzichtelijk, maar het kán wel en is bovendien gratis.

Waarom zou je dan Ashampoo aanschaffen voor ongeveer € 16? Gebruiksvriendelijkheid kan een reden zijn: dat is namelijk wel beter dan in Windows' eigen tool. Gebruikers die durven te 'knoeien' met processen, profielen en startende applicaties, zullen echter niet heel veel moeite hebben met de structuur van het Windows Taakbeheer.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • prettige interface
  • veel mogelijkheden
  • kan niet meer dan Taakplanner
  • prijs
We vinden dat Ashampoo een mooie, overzichtelijke interface in elkaar heeft gezet, maar € 16 is wat pittig voor een applicatie die exact hetzelfde kan als een gratis programma van Windows.

 

Geschreven door: Jaap Veenstra op

Category: Review, Tools

Tags:

Laatste reactie