abonneren

Co2 Saver Toolbar

Het buzzword van 2008 was zonder twijfel: groen. Auto’s worden steeds zuiniger, we zijn allemaal aan de spaarlampen en er wordt duurzaam gebouwd. Uiteraard kan de pc-industrie niet achterblijven. Daarom een test van Co2 Saver Toolbar. Een tooltje die u helpt energie te besparen.

De gratis CO2 Saver Toolbar komt van Snap. Snap biedt tijdens het installeren aan om uw standaard webzoekmachine te veranderen, waarbij u kunt kiezen uit een snelkeuzelijst. Uiteraard komt Snap zelf ook in de lijst voor, maar hij stond bij ons op Google (die we al gebruikten). Ook is de Snap-balk voorzien van een uitklapbare webzoekmachine. Waarom is ons niet duidelijk, maar het hindert verder niet. Stroom besparen gaat via een snelkeuzemenu in het Opties-venster. U kunt kiezen uit Mild, Medium, Agressive of Custom. Snap beïnvloedt slechts de drie in Windows ingebouwde opties.

CO2 Saver Toolbar houdt wél bij hoeveel minder CO2 uw pc uitstoot. Zodra één van de energiebesparende mogelijkheden wordt ingeschakeld, begint de software bij te houden hoeveel u ruwweg bespaart. U kunt aangeven of u een laptop, standaard desktop of stroomvretende desktop hebt. Ook kunt u aangeven wat voor monitor u hebt staan, zodat de software beter kan schatten hoeveel er bespaard wordt. Verder biedt de tool niets nieuws boven de energiebesparingsopties in Windows. Nieuwe processoren bijvoorbeeld kennen een veelvoud aan energiebesparende trucs, die dit soort software eigenlijk zou moeten benutten. Ook lijkt het ons niet onredelijk als de software het systeem zou scannen en van de eigenlijke hardware het energieverbruik berekent. Zo moeilijk is dat immers niet; een gemiste kans!

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • toont CO2-reductie
  • weinig extra functionaliteit boven Windows energiebesparing
CO2 Saver Toolbar let wel op de besparingen, maar kent maar één set instellingen. Al met al biedt het weinig extra's vergeleken met de mogelijkheden in Windows.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Tools

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord