abonneren

CNet TechTracker

Software updaten is niemands lievelingsklus maar moet vanwege de veiligheid wel vaak gebeuren. Vaak dien je per applicatie uit te zoeken of er al een nieuwe versie beschikbaar is – dat kan handiger. We testen in PCM 5 acht software-updaters, waaronder TechTracker.
Score
40
  • Pluspunten
  • gratis
  • Minpunten
  • belangrijke updates vergeten
  • weinig extra functies
  • wrapper

None

Er zijn gratis tools die meer kunnen dan CNet TechTracker. We zijn dus vooral teleurgesteld in deze tool, die minder kan dan de grote naam doet verwachten.

CNet is bekend van de grote portal Download.com, dus hun tool TechTracker zou in elk geval gebaseerd moeten zijn op betrouwbare informatie. Een bijwerking is wel dat de download van TechTracker in dezelfde opdringerige wrapper-software wordt gedistribueerd, die je ook een werkbalk probeert op te dringen. Na installatie blijkt echter dat we met een handige tool te maken hebben.

TechTracker begint bij de eerste opstart met een scan van je systeem. Het doorzoekt niet alleen alle mappen op exe-bestanden, maar kijkt ook in je Start-menu, werkbalk Snel Starten en nog wat plaatsen waar veel applicatiesnelkoppelingen staan. TechTracker kan een automatische controle uitvoeren bij het starten van Windows, of dagelijks, of allebei. Verder is er niet veel in te stellen. Zodra er updates gevonden zijn, klik je op Get Updates.

CNet levert de update-informatie op hun eigen webpagina, niet in TechTracker zelf. Het programma doet niet meer dan scannen. Extra functies zitten er niet in. Maar zelfs als we doorklikken naar de homepage blijkt de functionaliteit beperkt. We zien welke software we hebben en waar updates voor zijn. TechTracker vindt een update voor Silverlight die veel andere apps missen, maar vergeet vervolgens de belangrijke nieuwe versies van Adobe Reader en Flash Player. Je moet inloggen om ook maar iets met de resultaten te kunnen doen. Downloads verlopen via Download.com – niet direct vanaf de fabrikant. Dat betekent dat je voor sommige software wederom opgescheept wordt met de Download.com-wrapper.

Van TechTracker schijnt er ook een betaalde versie te zijn, TechTracker Plus, die het updatewerk voor zijn rekening neemt. Op de homepage van CNet is deze echter nergens terug te vinden.

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Review, Tools

Tags: updaters, techtracker

Laatste reactie