abonneren

CloudFogger

Bestanden online opslag is handig: je hebt overal toegang. Maar ben je bang voor ongeoorloofde toegang, dan zal je stappen moeten ondernemen.

None

7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • alleen bestanden delen met medegebruikers
  • Minpunten
  • alleen bestanden delen met medegebruikers

Online opslagdiensten als Dropbox en Google Drive zijn handige tools om je bestanden overal beschikbaar te maken, maar je vertrouwt natuurlijk wel je data toe aan een derde partij. Wil je absolute zekerheid dat niemand anders aan je gegevens kan, dan kan je ze beter versleutelen. Met Cloudfogger kan dat zo goed als automatisch.

Na de installatie van Cloudfogger, dat zowel voor Windows, Mac OS X, Android als iOS beschikbaar is, moet je eerst een account creëren. Dat kan een lokale account zijn, maar als je (versleutelde) bestanden ook met anderen wilt delen, opteer je beter voor een gratis account in de cloud.

Meteen na de registratie kun je vanuit het contextmenu van de Verkenner zowel complete mappen als afzonderlijke bestanden versleutelen. Dat gebeurt met een stevig 256 bit aes-algoritme. Je versleutelde bestanden krijgen bovendien automatisch de extensie .cfog mee. Het is ook mogelijk mappen automatisch te versleutelen. Komen er nieuwe bestanden terecht in die mappen, dan worden die eveneens versleuteld. Zolang je met die account bent aangemeld bij Cloudfogger, hoef je niet telkens opnieuw je wachtwoord in te voeren.

Het handige is dat je op dezelfde manier ook mappen in bijvoorbeeld je Dropbox-map of Google Drive kunt laten versleutelen. Alle gegevens worden dan lokaal versleuteld alvorens ze naar de cloud worden gestuurd. Op die manier geef je potentiële pottenkijkers het nakijken. Standaard installeert het programma ook een add-in voor Outlook, wat het mogelijk maakt om versleutelde bijlagen te versturen.

Je kunt versleutelde bestanden ook met anderen delen, zonder je eigen wachtwoord te moeten prijsgeven. Wel moet je dan eerst aangeven met welk e-mailadres je die bestanden wilt delen. Die persoon moet dan ook een Cloudfogger-account aanvragen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Tools

Tags: Cloudfogger