abonneren

Clone Tools

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Sommige dingen zijn onbruikbaar als je er maar één van hebt. Van andere zaken is het overbodig om er meer van te hebben, zoals dubbele mp3's, foto's of films. De kans is groot dat op uw pc bepaalde bestanden dubbel staan. Nu zijn er tools die claimen uw bestanden te ontdubbelen. Clone Tools is zo'n tool.

Clone tools is voornamelijk gericht op het één op één vergelijken van bestanden. Het eerste dat Clone Tools u vraagt na de installatie, is of u de tutorialvideo wilt zien. Hierop kunt u het beste met 'ja' antwoorden, want het pakket is op het eerste gezicht redelijk onbegrijpelijk. Het adverteert met de handige 'twin browser'-interface die een overzichtelijk beeld zou moeten geven van de dubbele bestanden op het systeem, maar wij vinden deze presentatie niet zo handig en overzichtelijk vergeleken met de weergave van andere pakketten.

Clone Tools doet alleen de meest nauwkeurige ontdubbelingsmethode: de byte-voor-byte vergelijking. U kunt filteren op bestandstype, datum en grootte, maar twee mp3-bestanden die nét iets anders zijn, maar identieke tags hebben, vindt dit pakket niet. Handig is wel dat de systeemmappen in de standaardinstellingen zijn uitgezonderd van ontdubbelen en dat identieke mappen ook door het pakket worden gemeld. Ook kan het pakket zoeken naar bestanden met een bestandsgrootte van 0. Het pakket zal trouwens het wissen van een laatste kopie van een bestand nooit toestaan. Veilig is het dus wel.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • byte-voor-byte vergelijking
  • ook mappen ontdubbeld
  • mp3-tags worden niet ontdubbeld
  • onoverzichtelijke gebruikersinterface
Clone Tools is wel veilig om te gebruiken, maar snel in intuïtief is het niet. Desondanks doet het wel z'n werk.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Tools

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie