abonneren

Classic Shell

Microsoft heeft met Windows 8 een radicale keuze gemaakt door de startknop weg te laten. In plaats daarvan is er een schermvullend menu waar je applicaties kunt starten. De keuze is omstreden: veel mensen missen de oude startknop. Wij gingen op zoek naar alternatieven.

Classic Shell is een opensource startmenu met verrassend veel mogelijkheden. Het zet de bekende ronde Windows 7-knop in de taakbalk. De vormgeving van het menu is aan te passen. Je kunt verder kiezen voor een menu met een enkele of een dubbele kolom. Voor wie niet te veel wil instellen is er de basic-modus. Als je volledige controle wilt, kies je voor All settings. Het programma is slechts deels in het Nederlands.

Het startmenu maakt onderscheid tussen programma’s en apps. Bij de eerste categorie gaat het om software voor de desktopomgeving, de tweede betreft schermvullende Windows 8-apps. Een klik op een van beide categorieën levert een volledige lijst met alle programma’s of apps. Het startmenu wordt verder gevuld met veelgebruikte programma’s, maar er is ook ruimte voor een eigen selectie.

In het zoekvenster kan je snel zoeken naar programma’s. Onze zoekopdrachten leveren vlot resultaat op. Met de Windows-toets van het toetsenbord kan je het startmenu oproepen.

classic_shell

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Tools

Tags: Startmenu