abonneren

Classic Menu for Office 2007

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Hoewel sommigen de ribbon in MS Office 2007 fantastisch en innovatief vinden, zijn met name de Office veteranen onder ons minder gelukkig met deze manier van werken.

Alles weer opnieuw zoeken

De grootste tegenvaller in MS Office 2007 is dat je niet kunt kiezen voor de klassieke weergave. Iedereen die dus prima zijn weg kon vinden in de grote lijsten van de pulldown menu's moeten nu samen met de Office nieuwelingen alles opnieuw uitvinden. En het wiel opnieuw uitvinden vindt natuurlijk niemand leuk.

Redding nabij

Maar er is hoop! Software ontwikkelaar Addintools heeft het leed van de veteranen aangehoord en is aan de slag gegaan. Het resultaat: Classic Menu for Office 2007! Met deze MS Office plugin kunt u weer genieten van de oude vertrouwde pulldown menu's zoals u die gewend bent uit MS Office 2003. In één keer kunt u weer van alles vinden! (mits u een Office veteraan bent natuurlijk) De installatie is een eitje en aan de hand van een managementschermpje kunt u instellen in welke Office-onderdelen u de klassieke menu's wilt hebben. De menu's kunnen naast de Ribbon bestaan. De menu's zijn namelijk een onderdeel van de Ribbon. Als u dus bepaalde zaken van de Ribbon stiekem toch wel handig vond, wordt u niet gedwongen kleur te bekennen. Bent u echter een Office purist die de 'Sliert' niet kan luchten of zien, dan heeft u de mogelijkheid deze volledig uit te schakelen. In het managementscherm kunt u ook instellingen voor Outlook aanpassen maar na het spelen met deze instellingen zien we in het opstartscherm van Outlook eigenlijk geen verschil. Deze worden pas zichtbaar wanneer u een mail gaat opstellen. Overigens is naar onze mening het lint hier wél veel handiger.

Niet gratis

U moet er wel wat voor over hebben, want deze handige menu's kunt u slechts twee weken gratis uitproberen. Daarna moet u een licentiesleutel kopen van ongeveer 22 euro. U kunt als u wenst ook de Classic Menu's per onderdeel kopen. Deze kosten 'slechts' 12 euro. Op zich is het niet duur en u heeft het er vast voor over als u nu nog steeds niet kunt wennen aan de nieuwe stijl van Office. Maar aan de andere kant is het een relatief kleine feature die Microsoft eigenlijk gewoon zelf had moeten implementeren in hun Office software. De kans dat dit nog gaat gebeuren is klein. Deze applicatie is namelijk ook te koop via de Office Marketplace van Microsoft.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • eindelijk weer de klassieke structuur terug in Office!
  • ook los te koop per Office onderdeel
  • niet gratis
  • in Outlook voegt Classic Menu niet veel toe
Voor de echte Office tijgers die al jaren ervaring hebben met MS Office is Classic Menu een uitkomst. Alleen het feit dat de klassieke menustructuur weer in Office teruggebracht wordt, levert dit pakket eigenlijk al vier sterren op. Ook het feit dat het kan bestaan naast de Ribbon waarderen we. Echter blijft het jammer dat Microsoft niet zelf deze functie gratis ter beschikking heeft gesteld.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Tools

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord