Centro

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. Specificaties
Door het ontwerp van de Centro lijkt de telefoon kleiner dan hij in werkelijkheid is. Misschien komt het door het vierkante formaat van het 2-inch 320x320-scherm, misschien komt het door zijn kleine qwerty-toetsenbord, dat het kleinste toetsenbord uit deze test is.
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Minpunten

Welbeschouwd is deze smartphone in candybar-vorm de dikste telefoon uit de test. Gecombineerd met een redelijk zachte, plastic behuizing leidt dit tot een uiterlijk dat eerder ‘schattig’ dan stijlvol genoemd kan worden.
De Centro is de instapvariant van Palms Treo-reeks. De Centro is niet alleen kleiner, maar is ook ontworpen om eenvoudiger in het gebruik te zijn en als opstapje te dienen voor mensen die voorheen gebruikmaakten van een mobieltje met numeriek toetsenbord.
Voor een basisapparaat heeft de Centro een aantal leuke features aan boord. Zo is het één van de weinige apparaten die zowel het toetsenbord als een touchscreen gebruiken. Het toetsenbord is bij uitstek geschikt voor het schrijven van (langere) teksten, maar een combinatie van toetsenbord en trackball (Blackberry Bold) legt het altijd af tegen het gemak van een touchscreen waar u met één druk bent waar u wilt zijn.
Net als de HTC Touch Diamond heeft de Centro een stylus die u in de behuizing opbergt. Door de grote pictogrammen en tekst kunt u het apparaat over het algemeen prima met uw vingers bedienen. Debet hieraan is het Palm OS-besturingssysteem, dat overigens inmiddels wel erg gedateerd begint aan te doen. Het Palm OS is desondanks eenvoudig te doorgronden en in vergelijking met concurrerende mobiele besturingssystemen vooral razendsnel. Door de combinatie tussen snelheid en duidelijke pictogrammen is het gebruik van de Centro een verademing.

PluspuntenMinpuntenConclusie
 • eenvoudig te gebruiken
 • razendsnelle gebruikersinterface
 • video-opname
 • micro-sd-slot
 • geen wifi, hsdpa en gps
 • 1,3-megapixel camera
 • slechts 64 MB intern geheugen
Hoewel u met de ingebouwde pim-applicaties uw afspraken en contacten prima kunt beheren, zorgt het Palm OS ervoor dat u kunt kiezen uit honderden andere applicaties die net iets beter op uw behoeften afgestemd zijn. De Centro is daarmee uiterst uitbreidbaar en een echte smartphone, ondanks zijn lage aanschafprijs en eenvoud.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Smartphones

Tags: