abonneren

CATraxx Music Database

Semi-professionele databases zijn leuk voor de knutselaar, kleine ondernemer of club. Maar ook voor thuis kan een database handig zijn. Maar dan liefst een supersimpele! En dat soort databases zijn er, bijvoorbeeld CATraxx 8 voor het bijhouden van uw muziekcollectie.

Net als Orange CD Catalog maakt CATraxx het bont qua hoeveelheid op te slaan gegevens. Negen cover afbeeldingen? Drieëndertig 'custom' velden? Verzekerde waarde en taxateur-naam? Wat jammer is, is dat CATraxx geen gebruikmaakt van FreeDB of iets dergelijks. Na het aanmaken van een account op CDDB kunt u wel gegevens van die site laten downloaden, als u tenminste het betreffende album in uw cd-rom-drive stopt! Nutteloos als u muziek hebt gekocht van iTunes of op vinyl hebt staan. Tip: gebruik de Vinyl Add-functie voor uw cd's, dan kunt u in elk geval Amazon.com doorzoeken. En hoewel de resultaten dan nog behoorlijk beperkt zijn, is het beter dan zelf alles te moeten invullen. De exportmogelijkheden zijn vergelijkbaar met die van Orange CD Catalog, maar importeren kan slechts vanuit een tekstbestand. Als we kijken naar bepaalde functies en lay-out, lijkt het ons niet onwaarschijnlijk dat CATraxx Music Database gebaseerd is op Access 2003. Qua mogelijkheden doet het niet echt onder voor concurrent Orange, maar het ontbreken van een fatsoenlijke automatische invoer is een groot gemis. Doodsteek is de prijs, die vijf dollar boven die van Orange ligt.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • zeer uitgebreid
  • duurder dan concurrentie
  • geen goede automatische invoermogelijkheid
CATraxx 8 is zeker geen slechte database, maar er is beter en goedkopere vergelijkbare software verkrijgbaar zoals Orange CD Catalog bijvoorbeeld.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Tools

Tags: