abonneren

CardScan Executive V8

Met een CardScan visitekaartjesscanner is het bijhouden van een contactendatabase echt heel eenvoudig.

Wij testen de Cardscan Executive versie, bedoeld voor intensief zakelijk gebruik. Er is ook nog een eenvoudiger Personal-uitvoering een een Team-uitvoering die geschikt is voor netwerkgebruik met meerdere gebruikers.
De CardScan Executive laat zich eenvoudig installeren. Na het installeren van de software de scanner met de meegeleverde usb-kabel inpluggen en apparaat en software zijn gebruiksklaar. De scanner wordt gevoed via de usb-kabel zodat een lastige voedingskabel niet nodig is.

Snel

De Cardscan scant kaartjes volgens de specificaties in vier seconden in kleur en twee seconden in zwart wit. In de praktijk gaat dat niet zo snel, omdat je de kaartjes één voor één moet invoeren. Maar 20 kaartjes scannen in 5 minuten komt neer op 15 sec. per kaartje.
De scanner levert niet alleen het plaatje van het kaartje maar zet ook automatisch alle gevonden tekst om in bruikbare informatie. Dit gebeurt op een zodanig intelligente wijze dat zeker 80% van de relevante informatie op de juiste wijze wordt benoemd en in de contactendatabase wordt afgeleverd. Naam, functie, telefoonnummers, emailadres en webadres worden vrijwel feilloos herkend.
Omdat de bedrijfsnaam vaak in een logo is verwerkt heeft de scanner hier soms wat meer moeite mee. Staat het er in gewone tekst dan gaat het meestal wel goed.
Alleen met kaartjes die in “dia-positief” zijn gedrukt, dus met een witte tekst op een donkere achtergrond, heeft de scanner meer moeite. Deze moeten we met de hand corrigeren.

Contactmanagement

De bijbehorende Cardscan contact-management software is bijzonder handig. Zo kan ieder kaartje worden getoond samen met de door de sofware herkende contactgegevens. Deze kunnen direct door de gebruiker met de hand worden gecorrigeerd of aangevuld. Verder worden contacten automatisch gecategoriseerd en ontdubbeld en zijn ze gemakkelijk te doorzoeken.

Synchronisatie

Handig bij de Executive en Team versie is de uitgebreide synchronisatiefunctie met andere software of apparaten. Synchroniseren met Lotus-Notes gaat prima; hier wordt ons keurig gevraagd wat er met dubbele informatie moet gebeuren. Ook synchronisatie met Outlook, Palm, Pocket pc of mobile smart phones is mogelijk.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Snel
  • Gebruiksgemak
  • Gebruiksmogelijkheden
  • Prijzig
De prijs van €299 is niet gering maar gezien de perfecte werking, het gebruiksgemak en de grote hoeveelheid gebruiksmogelijkheden is het apparaat dat wel waard.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Scanners

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie