}
abonneren

Captivate 3

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Een pakket voor de echte professional. Met Adobe Captivate is veel meer mogelijk dan alleen de opname van het scherm; u kunt interactieve tutorials produceren en het is zelfs mogelijk om kleine quizjes op te nemen in uw tutorials.
9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • Minpunten

Met deze tutorials kunt u testen of de eerder gegeven informatie goed is overgekomen. Een dergelijk herhaling zorgt ervoor dat belangrijke informatie beter blijft hangen. Deze quizjes kunnen bestaan uit multiplechoicevragen, maar u kunt ook vragen maken waarbij de gebruiker antwoorden in de juiste volgorde moet zetten.

Captivate biedt u twee verschillende opties om uw video's op te nemen. Bij Full Motion Recording krijgt u een video-opname van het scherm die niet bewerkt kan worden. Dit werkt rechttoe-rechtaan, zonder veel poespas. Wilt u een ingewikkeldere tutorial maken, kies dan voor een opnamemodus waarin de video wel bewerkt kan worden. Het is dan bijvoorbeeld mogelijk om delen van de presentatie te verwijderen, verbeteren of verfraaien. Captivate gaat zelfs zo ver dat u achteraf de muisbewegingen over het scherm kunt bewerken. Mocht u tijdens het opnemen van de tutorial even de weg kwijt raken, dan kunt u dat dus makkelijk wegpoetsen. In deze modus is het ook mogelijk om de eerder genoemde quizjes en andere input van gebruikers in te voegen.

Tijdens de opname kunt u audio opnemen, maar u kunt ook eerst het beeld opnemen en daarna pas het geluid erbij inspreken. De ingebouwde audio-editor is overigens beperkt, maar u kunt de audio wel met een externe editor bewerken. Het is zelfs mogelijk om achtergrondgeluid aan een deel van de opname toe te voegen. Een video kan in flash worden opgeslagen voor publicatie op het web.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • zeer uitgebreid
  • quiz mogelijkheid
  • opslag in flash mogelijk
  • duur
  • beperkte audio editor
Captivate is een zeer uitgebreid pakket. Het duurt even voordat u alle mogelijkheden ontdekt en onder de knie hebt, maar gelukkig levert Adobe enkele tutorials mee, die u wel goed op weg helpen. Het pakket is stevig aan de prijs.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Video

Tags:

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Senior Integratiespecialist - NS

Uitgelicht: Senior Automation Consultant - PQR