abonneren

Canon DR-C125

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Test resultaten
Wie een kleine en snelle scanner zoekt om zijn papierwinkel te digitaliseren, zou de aanschaf van de nieuwe ImageFormula DR-C125 kunnen overwegen.

Scanners zijn er in verschillende soorten. De flatbedscanners, waarbij je documenten en foto's op een horizontale glasplaat legt, bestaan al heel lang. De laatste jaren zien we steeds vaker scanners opduiken die qua werking erg aan een faxapparaat doen denken: de documenten worden aan de bovenzijde van het apparaat ingevoerd en komen er even later aan de onderkant weer uit. De Canon ImageFormula DR-C125 behoort tot deze categorie.
Bij het uitpakken en installeren van de scanner valt op dat Canon een compleet pakket inclusief software en aansluitkabels levert. Het installeren van de software gaat snel en na het aansluiten van de usb-kabel en netsnoer kunnen we aan de slag.

Start het CaptureOnTouch programma en via de knop Scannerinstellingen kun je een aantal zaken naar wens instellen: kleurmodus, paginaformaat, dots per inch en of je enkel- of dubbelzijdig wilt scannen. Met behulp van de automatische documenteninvoer scannen we 10 dubbelzijdige A4-documenten in minder dan 30 seconden. Als het papier te dun is, werkt de automatische documenteninvoer niet altijd foutloos.

Via OCR (Optical Character Recognition) worden de documenten automatisch voorzien van doorzoekbare tekstlaag. Helaas is het niet mogelijk om eventuele OCR-fouten zelf te corrigeren met CaptureOnTouch. Gelukkig is het aantal fouten bij automatische tekenherkenning te verwaarlozen, maar hierbij dient opgemerkt te worden dat de kwaliteit van het bronmateriaal ook een rol speelt. Je bent niet verplicht om CaptureOnTouch in te zetten. Het is ook mogelijk om de meegeleverde programma's Presto!BizCard, OmniPage SE4, PaperPort, eCopy PDF Pro Office, Presto! Pagemanager (alleen Mac) en Evernote te gebruiken. De scanner kan ook visitekaartjes en (bank)pasjes digitaliseren.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • snel scannen
  • automatische tekenherkenning
  • geschikt voor pasjes en visitekaartjes
  • veel software meegeleverd
  • papierdoorvoer niet altijd foutloos
  • hoge aanschafprijs
Voor de kleinzakelijke markt is dit een ideale scanner die snel en goed zijn werk doet. Vanwege het compacte formaat kun je scanner permanent op je bureau laten staan. Nadeel is wel de prijs: de straatprijs voor deze scanner bedraagt ongeveer 460 Euro.

 

Geschreven door: Marc Boersma op

Category: Review, Scanners

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie