}
abonneren

CA Internet Security Suite 2007

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Computer Associates bestaat al meer dan dertig jaar, en richt zich op zaken als opslag, enterprise management en natuurlijk computerbeveiliging. Met de 2007 versie van de Computer Associates Internet Security Suite gaan de Amerikanen de strijd weer aan met de rest van de markt.
6
Score
60
Score: 60
  • Pluspunten
  • Minpunten

De scanner heeft geen problemen met virussen die op dit moment op het Internet actief zijn, maar van de wat oudere virussen wordt maar ongeveer de helft gevonden. Als er een nieuw virus gevonden wordt duurt het relatief lang voor deze door Computer Associates aan de virusdefinities toegevoegd wordt. Het scannen zelf verloopt vrij vlot. De antispyware is ondermaats; slechts een op de vijf schadelijke programma�s wordt gevonden in onze test.

Het spamfilter is niet erg strak afgesteld en laat veel spam door. Gewenste mailtjes lopen hierdoor wel weinig kans om als spam aangemerkt te worden. Spammers kunnen op de zwarte lijst worden gezet, kennissen op de witte lijst. Een pop-up blocker, anti banner en ouderlijk toezicht zitten allemaal netjes in de suite.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Niet erg duur voor meerdere pc's
  • Herkenning van virussen en vooral spyware is maar matig
Met de extraatjes zit het wel snor bij Computer Associates. De virusscanner en antispyware zijn echter zwak en zorgen dat CA dit jaar net een voldoende scoort.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Security

Tags:

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Senior Integratiespecialist - NS

Uitgelicht: Java Developer - CGI