}
abonneren

BytePac - Kartonnen externe harddisks

Zoek je een goedkope harde schijf oplossing en wil je tegelijkertijd ook nog milieubewust bezig zijn? Dan heeft fabrikant Convar een bijzonder, maar ook interessante oplossing voor je. Convar introduceert de BytePac, een externe harde schijf casing die volledig van karton gemaakt is.
De BytePacs zijn volledig van duurzaam karton gemaakt en voelen behoorlijk stevig. Toch denken we niet dat deze cases geschikt zijn om veel mee op pad te nemen, maar voor archiveringsdoeleinden zijn de BytePacs absoluut een aanrader. Niet duur en milieubewust.
9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • handig om harde schijven te archiveren
  • milieubewust
  • goedkoop
  • Minpunten
  • niet geschikt om dagelijks mee op pad te nemen
  • usb3.0 is niet standaard ondersteund

De BytePac ziet er op het eerste gezicht uit als een normaal klein kartonnen doosje. Als je echter de hoes verwijdert en het doosje opent, dan zie je dat er goed is nagedacht over dit praktisch stukje karton. We vinden een volwaardige externe behuizing die dankzij uitneembare stukjes karton zowel voor 3,5 inch als 2,5 inch harde schijven geschikt is. Met de standaard set zijn behalve 3 doosjes ook aansluitingskabels en adapters meegeleverd zodat je de harde schijf probleemloos op je usb2.0 poort kan aansluiten. Een usb3.0 adapter is ook mogelijk voor een meerprijs van € 11,90. De kit ondersteunt alleen sata harde schijven, maar met behulp van een apart verkrijgbare adapter zijn ook ide-schijven te gebruiken met BytePac. Deze adapter kost € 16.

De BytePac doosjes zijn compact waardoor ze gemakkelijk op te bergen zijn. Ook zijn er labels meegeleverd en is het karton zelf natuurlijk ook beschrijfbaar. Handig voor het archiveren! De kartonnen case is voorzien van ventilatiegaten zodat de harde schijf niet oververhit kan raken. De plug zit achter een kartonnen klepje verborgen dat ook weer netjes te sluiten is. Er is zelfs een uitklapbare (kartonnen) standaard in de case verwerkt zodat er nog meer luchtgaten vrijkomen en de schijf net iets makkelijker is aan te sluiten.

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Review, Opslag

Tags: Opslag, casing

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Senior Integratiespecialist - NS

Uitgelicht: Java Developer - CGI