abonneren

BullGuard Internet Security 8.7

BullGuard Internet Security 2010 toonde in onze vorige test al overeenkomsten met BitDefender. Wij laten er hordes malware op los en testen hoe goed uw pc door het pakket wordt beveiligd.

In het gebruik

BullGuard bevat dezelfde scan-engine als BitDefender en haalt derhalve dezelfde resultaten voor malwaredetectie. De gedragsdetectie scoort wel minder, maar nog steeds gemiddeld. De systeembelasting is onverminderd hoog (12 procent zelfs), de snelheid van de achtergrondscanner lager. Ook biedt BullGuard geen snelheidswinst bij latere handmatige scans. Als extra functionaliteit bevat het pakket ook een backupmogelijkheid, wat niet veel van de geteste pakketten hebben. Vergeleken met BitDefender is de prijs wel een stuk hoger: € 69,95.

Malwaredetectie

De malwarebescherming van BullGuard ligt op 100% voor bekende malware, 99,0% op onbekende malware en 98,7% op ad- en spyware. Het scoort 2 van de maximale 5 punten voor de gedragsdetectie. Voor het niet veroorzaken van een vals alarm zijn twee keer maximaal 5 punten te scoren. Hier scoort BullGuard 5 punten voor malware en 3 punten voor gedragsdetectie.

Prestaties

De systeembelasting van BullGuard is 12%. De compatibiliteit met Windows 7 scoort 9 van de 10 punten. Qua scansnelheid zet BullGuard een snelheid neer van 4,28 MB/s voor de achtergrondscanner en 12,56 MB/s voor de handmatige scanner. Het geheugengebruik, tot slot, is 15,1 MB.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • goede detectie
  • systeembelasting zeer hoog
  • snelheid laag
De detectie van BullGuard is goed, maar de systeembelasting is erg hoog, net als de prijs.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Security

Tags:

Laatste reactie