BullGuard Internet Security 2015

Naast Bitdefender Internet Security 2015 testen wij ook BullGuard Internet Security 2015.

Installatie BullGuard

Na de installatie verplicht BullGuard je om een account aan te maken. Vervolgens haalt het programma verse virusdefinities op en voert het ongevraagd een analyse uit van het systeem. Laatstgenoemde optie is bedoeld om de pc te optimaliseren middels het verwijderen van onnodige bestanden en het vrijmaken van geheugen. Het hoofdmenu komt precies overeen met die van de vorige editie. Deze bestaat uit verschillende modules die je direct kunt gebruiken zonder een extra dialoogvenster te openen. Je voert vanuit het hoofdmenu gemakkelijk een snelle, volledige of aangepaste scan uit. De snelle scan blijkt niet erg effectief, want na afloop zijn er nog steeds kwaadaardige bestanden op ons testsysteem aanwezig. Gelukkig biedt een volledige systeemscan wel soelaas.

Toepassingen op je pc

Naast een database met definities van bekende virussen, kijkt BullGuard ook naar het gedrag van toepassingen op je pc om nieuwe bedreigingen te detecteren. De beveiliging steekt volgens AV-TEST uitstekend in elkaar. Zoals we inmiddels van BullGuard gewend zijn, krijgt de software een hoge veiligheidsscore toebedeeld. Vergeleken met de vorige versie is er een aantal bruikbare snufjes toegevoegd. Het programma waarschuwt voor toepassingen die ongevraagd je browser proberen te kapen via een toolbar, startpagina of zoekmachine. Verder houdt het antiviruspakket de systeembronnen op je pc nauwlettend in de gaten waardoor overbelasting van het systeem wordt voorkomen tijdens bijvoorbeeld een systeemscan.

De extra's van BullGuard

BullGuard onderscheidt zich van de concurrentie door veel interessante extra’s aan te bieden. Zo krijgen gebruikers 5 GB online opslagruimte toegewezen voor het bewaren van back-ups. Daarnaast is het ook mogelijk om data naar een lokale opslagdrager te back-uppen. Verder is de kwetsbaarheidsscanner het vermelden waard. BullGuard controleert aan de hand hiervan of je pc kwetsbare software bevat die gevoelig zijn voor bedreigingen. Ook functies als ouderlijk toezicht, een spamfilter en een linkscanner ontbreken in dit veelzijdige softwarepakket niet. Houd er rekening mee dat je bij BullGuard een licentie voor minimaal drie pc’s dient af te nemen.

Volgende pagina: ESET Smart Security 8

Geschreven door: Maikel Dijkhuizen op

Category: Review, Security

Tags: test, review, virusscanner, bullguard, bullguard extra pc, bullguard internet security 2015, installatie bullguard