abonneren

BullGuard Internet Security 10.0

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Afgelopen jaar werden we overstelpt met nieuws over hackers, inbraken in databases en malware. In PCM december 2011 kijken we kritisch naar de marketingstrategie van grote beveiligingsbedrijven. Daarnaast natuurlijk reviews van alle antiviruspakketten.

De nieuwe versie van BullGuard kwam ook te laat om in de malwaretest mee te kunnen. De beveiligingsresultaten zijn daarom gebaseerd op versie 10. Die blijkt in de malwaretest goed mee te komen, net als vorig jaar. Vooral met detectie van onbekende malware blijft het product goed presteren. Het nieuwe onderdeel Schoonmaak blijkt echter een moeilijk te nemen horde. Op alle drie de tests scoort BullGuard beneden het gemiddelde. De nieuwe versie 12 heeft een verbeterde gedragsdetectie, dus daar verwachten we aardig wat van. Vooralsnog hebben we die nieuwe versie alleen getest op prestaties. En die vallen (weer) tegen. Vorig jaar was BullGuard met afstand het zwaarste pakket in de test. Dit jaar is de systeembelasting weer hoog, maar we schrikken vooral van het opstarten. In de Windows-logboeken vinden we verschillende haperende BullGuard-processen terug die de opstarttijd met 33 seconden verlengen: een verdubbeling!

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • veel extra features
  • goede detectie onbekende malware
  • zeer veel systeembelasting
  • flinke opstartvertraging
BullGuard moet het vooral hebben van de extra features, en dan met name de gulle 5 GB online opslagruimte die je gratis bij het abonnement krijgt.

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Review, Security

Tags:

Laatste reactie