abonneren

BuitenBeter

De communicatie tussen overheid en burgers kan doorgaans wel wat verbetering gebruiken. De BuitenBeter-app probeert hier wat aan te doen.
Score
80
  • Pluspunten
  • gps-ondersteuning
  • handig melding maken
  • Minpunten
  • veel persoonsgegevens nodig

None

BuitenBeter werkt erg handig en is beschikbaar voor veel systemen. Wel zijn erg veel persoonsgegevens nodig om een melding te doen.

Met je smartphone kun je meldingen van problemen in de openbare ruimte doorgeven aan je gemeente. Maak een foto, voeg een omschrijving toe en stel de gemeente direct op de hoogte van die losliggende stoeptegel of met graffiti versierde muur. De app is betrekkelijk eenvoudig. Naast het invoeren van een nieuwe melding kun je informatie opvragen over de gemeente waar je op dat moment bent (op basis van gps-gegevens) en er is een overzicht van gedane meldingen. Om de app te proberen is er de mogelijkheid een proefmelding aan te maken, waarbij je niets aan de gemeente verstuurt.

Sommige gemeentes leveren ook feedback via BuitenBeter, zodat je op de hoogte bent als het gemelde probleem verholpen is. Dan moet je wel toevallig in Haarlem, Eindhoven of een van de andere acht meewerkende gemeentes wonen. Bij andere gemeentes kun je wel meldingen versturen, maar verdwijnen ze in een zwart gat waaruit je geen feedback krijgt. BuitenBeter wil al je persoonsgegevens hebben om een melding te kunnen versturen.

Platform: Windows Phone, iPhone, Android en BlackBerry

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Review, Windows Phone

Tags: buitenbeter

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord