abonneren

Boxee

Gedownloade video's kijken in de huiskamer is populair. Een computer met daarop Windows Media Center is hiervoor prima geschikt, maar er zijn ook alternatieve mediacenterprogramma's. Vandaag bekijken we Boxee.

None

9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • Minpunten

Boxee is een ambitieus project van een Amerikaans bedrijf. Het nam XBMC als basis en ontwikkelde hier bovenop een sociaal netwerk zoals we dat kennen van Hyves of LinkedIn. Het idee is dat u via Boxee naar films kijkt of muziek luistert, direct vriendjes wordt met andere gebruikers en zo tips kunt uitwisselen over video's of muziek. Amerikaanse videodiensten als Hulu en Netflix zijn volledig geïntegreerd in Boxee, maar helaas hebt u hier geen toegang toe vanuit Nederland. Wie ze in Nederland probeert op te vragen, krijgt een melding dat het om 'geografische redenen' niet mogelijk is de programma's te bekijken. Desondanks zijn er voldoende internetdiensten die wel bij ons te zien zijn.

In de afgelopen maanden heeft Boxee een snelle ontwikkeling doorgemaakt, waardoor het nu al een aardig volwassen systeem is. Toch zit de software nog in de bètafase. Dat merken we doordat het afsluiten van de software gepaard gaat met een foutmelding, maar voor het overige werkt het prima. De software speelt films, video's en muziek zonder problemen af, zoekt zelfstandig naar informatie over albums en artiesten… en zoekt er zelfs beeld bij. Sterker nog; u kunt vanuit Boxee zeer eenvoudig zoeken naar ondertitels. Daar kunnen de andere pakketten een voorbeeld aan nemen.

U kunt bovendien voor Boxee zogeheten apps downloaden, kleine uitbreidingen op de software om functionaliteit toe te voegen. Boxee heeft dat goed afgekeken van de Apple iPhone met zijn App Store. Zo kunt u apps van CNN of Flickr toevoegen, maar ook is het mogelijk om trailers van Apple te bekijken. De software is in het Nederlands vertaald, hoewel hier nog wat schoonheidsfoutjes in zitten. Die zijn hopelijk in de eerste officiële versie van Boxee hersteld. De software speelt 1080p-materiaal via een draadloos netwerk probleemloos af. Ook speelt Boxee iso-bestanden en dvd's af. Blu-ray is niet mogelijk. Boxee is niet heel erg stabiel: het overschakelen naar een andere film laat de software vastlopen.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • eenvoudig ondertitels zoeken
  • extra apps downloaden
  • geen televisie kijken
Al met al is Boxee veelbelovend. Er is een nadeel: u kunt er geen televisie mee bekijken.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Video

Tags:

Laatste Vacatures