abonneren

Bottlenose

Het bijhouden van alle updates op social media is tegenwoordig bijna een dagtaak. Social mediadashboards bieden een uitkomst: ze verzamelen de berichten uit diverse netwerken en plaatsen ze overzichtelijk bij elkaar.

Bottlenose is een opvallende dienst, niet alleen vanwege de naam. Gebruikers worden aangesproken als ‘Fellow Dolphins’ omdat het beeldmerk van Bottlenose een dolfijn is. Want, zo stellen de makers van de site, dolfijnen zijn slim, sociaal, ze zijn slimme surfers en ze jagen met meerdere tegelijk en maken daarbij gebruik van sonar. Die sonar van dolfijnen heeft Bottlenose geprobeerd na te bootsen door een schematische weergave te maken van je meest gebruikte woorden en directe contacten op Twitter. Dit lijkt op een soort sterrenstelsel. De functie is eerder leuk dan dat deze daadwerkelijk iets toevoegt.

Het dashboard van Bottlenose is even wennen, want er zijn heel veel opties en klikbare elementen. Maar de dienst biedt een goed overzicht over de social-mediastreams. Bij de tweets toont Bottlenose direct de statistieken als er een Bitly-link in de tekst staat. Dat is informatief en leuk. Verder oogt het dashboard overzichtelijk.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Sociale netwerken

Tags: dashboards

Laatste reactie