}
abonneren

BlueStacks App Player

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Android-apps draaien op Windows 7 (en binnenkort ook XP, Vista en Mac OS X): interessant voor Windows-tablets! BlueStacks biedt je die mogelijkheid.
7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • Minpunten

BlueStacks App Player is een programma waarmee je Android-apps kunt downloaden en afspelen op een Windows-systeem. In de alfaversie zitten tien apps, waaronder Pulse, Drag Racing en Alchemy. Door in te loggen met een Facebook-account, kun je er nog 26 stuks aan toevoegen. Dit aantal wordt nog uitgebreid.

Facebook? Ja, je hebt een Facebook-profiel nodig om meer apps binnen te halen. Dit is jammer, want niet iedereen zit op Facebook en veel mensen geven liever geen toestemming aan externe apps. Na het inloggen krijg je een overzicht van alle beschikbare apps. Download de gewenste app en BlueStacks zet ze automatisch in de speler. Zoek hier de app en klik erop, zodat hij zich opent. Zeer eenvoudig.

De alfaversie heeft een aantal bugs. Zo werkt de interface nog niet lekker en zijn er nog te weinig opties om de speler aan te passen aan je eigen voorkeur. Bovendien zijn nog niet alle apps klaargestoomd voor Windows. Sommige apps zijn letterlijk de smartphoneversie, maar de besturing met muis en toetsenbord werkt verrassend goed. Het enige wat direct opvalt, is het omgekeerde scrollen zonder een optie om het anders in te stellen, wat erg irritant is.

BlueStacks is niet alleen leuk voor mensen zonder een Android-toestel. Ook Android-gebruikers hebben een reden om BlueStacks te installeren. Je kunt namelijk apps van je smartphone met je pc synchroniseren. Zo kun je dus op de pc ook genieten van je favoriete Android-apps.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • Android onder Windows
  • muis en toetsenbord werken goed
  • alleen Facebook-login
  • alpha-bugs
Zoals het er nu naar uitziet, heeft BlueStacks nog flink wat werk te doen. Maar wij zijn wel onder de indruk van het idee, want met de BlueStacks App Player zou je (bijna) alle Android-apps op een Windows/Mac OS X-systeem kunnen draaien.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Tools

Tags:

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Senior Integratiespecialist - NS

Uitgelicht: Senior Automation Consultant - PQR