abonneren

BlackBerry Bold 9790

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
De BlackBerry Bold 9790 is een kleinere uitvoering van de BlackBerry 9900 en is een bijzonder compact en licht toestel dat een touchscherm combineert met een qwerty-toetsenbord.
Score
70
  • Pluspunten
  • toetsenbord
  • accuduur
  • compact en licht
  • Minpunten
  • klein scherm

None

De BlackBerry Bold 9790 doet wat een smartphone moet doen. Het is echt een communicator met extra’s en is compact, licht en doet lang met een acculading. Het toetsenbord typt lekker weg en is niet te kloppen met welk touchtoetsenbord dan ook. Mocht je als BlackBerry-liefhebber een PlayBook hebben dan kun je de Bold ook nog als draadloze afstandsbediening gebruiken.

Ten opzichte van zijn voorganger de Bold 9780 is er het een en ander verbeterd. Zo is het toestel met 10 mm een stuk dunner en is het scherm nu uitgevoerd als touchscherm.

Het volledige qwerty toetenbord is hetgeen wat de BlackBerry bij veel tekstgebruikers zo gewaardeerd maakt. Typen, sms-en en e-mailen gaat met een echt toetsenbord toch nog altijd het beste. Grootste nadeel in de tijd dat veel smartphones steeds grotere schermen krijgen, is het kleine schermpje. Dit is overigens van uitstekende kwaliteit en heeft een goede scherpe weergave en kijkhoek. Toch levert het bij het browsen op internet veel beperkingen op, maar ja daar kies je voor.

Prestaties

De combinatie van een 1GHz processor en voldoende geheugen maakt het toestel snel en responsief. Het touchscherm werkt uitstekend en ook de navigatie zonder touch met de navigatietoets gaat na enige gewenning soepel. De Bold heeft een 5 Mp camera met flitser die redelijk goede foto’s en vga-videopnamen maakt.

Het BlackBerry OS 7 voorziet in sociale netwerkfuncties een een goed werkende browser. Ook met de BlackBerry Messenger blijf je eenvoudig in contact met andere blackberry-gebruikers.

De a-gps ontvanger is geschikt voor eenvoudige navigatie met BlackBerry Maps. Een NFC-chip ontbreekt niet en bluetooth 2.1 voorziet in het gegevens uitwisselen of het gebruik van een draadloze headset. Een goede muziekspeler hoort tot de standaarduitrusting. De 1230 mAh accu gaat in vergelijking met de huidige grote smarthones lang mee.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Review, Smartphones

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie