abonneren

BitTorrent Share

Torrentdiensten zijn ideaal om grote bestanden publiek te delen. Maar wat nu als je een bestand alleen wilt delen met een paar vrienden?
Score
70
  • Pluspunten
  • delen via Facebook
  • hoge up- en downloadsnelheden
  • Minpunten
  • soms problemen met webbrowser
  • applicatie verplicht voor uitwisselen

None

BitTorrent Share is weliswaar nog maar in de alfafase, maar tijdens het testen gedraagt het zich opvallend stabiel. Het enige grote probleem waar we tegenaan lopen, is dat onze webbrowser de Share-link niet geopend krijgt, al kun je ook gewoon het hoofdvenster vernieuwen om een nieuwe link in beeld te krijgen.

Het aantal manieren om bestanden te delen over het web is tegenwoordig ontelbaar, maar BitTorrent Share, dat bovenop de bekende torrenttechnologie gebouwd is, pakt het subtiel anders aan. Om een bestand te delen, download je de Share-applicatie, registreer je jezelf en selecteer je de bestanden die je wilt doorsturen. Vervolgens voer je de gegevens in van de mensen met wie je wilt delen. Dat kan via e-mail, maar ook via Facebook. De app start meteen met uploaden en de ontvanger krijgt na enkele minuten een e-mail met instructies. Om te kunnen downloaden, moet die wel de applicatie downloaden en zich eveneens registreren.

De up-en downloadsnelheden zijn indrukwekkend. Een testbestand van ongeveer 700 MB wordt in 44 minuten geüpload, maar de ontvanger hoeft niet te wachten tot het hele bestand online staat. De details zijn nog niet helemaal duidelijk, maar blijkbaar cachet BitTorrent een kopie bij Amazons S3-servers, dat wordt verwijderd zodra genoeg mensen het via peer-2-peer kunnen delen. Er zijn nog een paar andere voordelen aan Share: je kunt groepen aanmaken met mensen waar je vaker bestanden mee deelt en het is mogelijk om de upload- en downloadsnelheid te beperken. Ten slotte kun je commentaar schrijven bij gedeelde bestanden, waardoor het geheel een sociaal trekje krijgt.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Tools

Tags: Bittorrent