abonneren

BitDefender Total Security 2008

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
BitDefender is gul en geeft voor betrekkelijk weinig geld een licentie voor drie pc's. De prijs is nauwelijks hoger dan die van pakketten voor één pc.

Virus attack!

We hebben bergen virussen en andere ellende op Bitdefender losgelaten. Maar liefst 1533 'wilde virussen' die actief waren op internet op het moment van schrijven en maar liefst 64.437 backdoors, 41.527 bots/zombies, 429.686 trojans en 90.192 wormen. Inderdaad; vijftienhonderd traditionele virussen tegen een verbazingwekkende 625.842 stuks overige malware! Virussen veroorzaken relatief de grootste schade aan uw pc, maar virussen worden tegenwoordig nog maar zelden gemist, en omdat hun aantal relatief snel afneemt is het stoppen van alle virussen gemakkelijker dan ooit voor antivirussoftware. BitDefender weet alle virussen tegen te houden zonder enige moeite.

Malware attack!

Malware is een heel ander verhaal. Deze groep digitale rotzooi groeit in razend tempo en is dan ook lastiger tegen te houden. Op veiligheidsgebied is dus het tegenhouden van malware de grootste uitdaging voor beveiligingssoftware. De gemiddelde internet security suite mist op dit moment van schrijven zo'n 3,75 procent aan malware, wat staat voor 23.473 stuks. Bitdefender mist in onze test maar 2,05 procent en scoort dus beter dan gemiddeld.

Reactietijd

De veiligheid van een security suite valt en staat met de responstijd van de leverancier. Hoe nuttig is uw antivirussoftware immers wanneer een cruciale update uren op zich laat wachten? Een reactie tussen twee en vier uur wordt gezien als acceptabel. BitDefender laat er geen gras over groeien en komt met passende oplossingen binnen twee uur!

Inventarisatie

Een security suite draait tegenwoordig allang niet meer alleen om antivirus en malware. Ook andere software draagt bij aan de veiligheid van uw pc. De Total Security suite van BitDefender levert een firewall, antispam en ouderlijk toezicht mee. Ook is de suite volledig Nederlandstalig.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • goede malware detectie
  • zeer snelle responstijd
  • relatief goedkoop voor drie pc's
  • merkbare systeemimpact
BitDefender profiteert van de zeer snelle reactietijden en het is beter dan gemiddeld qua malwaredetectie. Echter is de systeembelastings een klein struikelblok voor deze verder prima presterende beveiligingssuite.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Security

Tags: