Bitdefender Internet Security 2015

Bitdefender is van Roemeense makelij en heeft al jarenlang een goede naam in de wereld van antivirussoftware. De installatie van Internet Security 2015 duurt nogal lang, maar na ongeveer tien minuten wachten verschijnt dan toch de gebruikersinterface op het scherm.

Automatisch scannen

Al snel blijkt dat Bitdefender je pc al tijdens de installatie heeft gescand op virussen, waardoor je deze taak dus niet meer zelf hoeft te starten. De interface is sinds de 204-versie ongewijzigd gebleven. Via een widget op het bureaublad houd je de status van het programma in de gaten. Nogal verwarrend is dat Bitdefender aanbiedt om de antidiefstalfunctie te activeren, maar die functie zit helemaal niet in Internet Security 2015, wel in Total Security. Aangezien er een duidelijke uitleg ontbreekt, is het soms gissen welke functies er wel en niet werken.

Bitdefender quickscan

Via een snelle scan neemt Bitdefender binnen mum van tijd alle risicovolle bestandslocaties onder de loep. Het Trojaanse Paard dat we voor deze gelegenheid op het bureaublad hebben gedropt, weet de snelle scan echter niet te detecteren. Gelukkig lukt het via een volledige systeemscan wel om dit kwaadaardige exe-bestand op te ruimen.

Testresulataten van AV-TEST

Uit testresultaten van AV-TEST blijkt dat het met de beveiliging wel goed zit, want Bitdefender kreeg voor Internet Security 2015 de maximale score. Naast de scanfunctie zijn er onder meer een bestandsvernietiger, firewall en spamfilter in het hoofdmenu te vinden. Bij laatstgenoemd onderdeel vul je eenvoudig een zwarte en witte lijst in met (on)gewenste e-mailadressen. Bitdefender stelt een uitgebreide ouderlijk toezicht-functie beschikbaar via een online dashboard. Je bepaalt precies welke websites en applicaties er verboden zijn. Het is zelfs mogelijk om activiteiten van een Facebook-profiel te monitoren. Een interessant onderdeel is verder Bitdefender Safepay. Dit is in feite een browser waarmee je veilige banktransacties kunt uitvoeren. Wil je liever niet dat de virusscanner je regelmatig lastigvalt met meldingen. Schakel dan de Autopilot-functie in en laat de software zelfstandig alle beslissingen nemen.

Volgende pagina: BullGuard Internet Security 2015

Geschreven door: Maikel Dijkhuizen op

Category: Review, Security

Tags: test, pc, review, virusscanner, bitdefender, av-test, bitdefender automatische updates, bitdefender 2015, bitdefender internet security 2015, bitdefender quickscan