abonneren

BitDefender Internet Security 2012

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Afgelopen jaar werden we overstelpt met nieuws over hackers, inbraken in databases en malware. In PCM december 2011 kijken we kritisch naar de marketingstrategie van grote beveiligingsbedrijven. Daarnaast natuurlijk reviews van alle antiviruspakketten.

BitDefender staat op het gebied van beveiliging in de top drie van onze test. De detectie en schoonmaak van malware is op alle gebieden bovengemiddeld, hoewel online aanvallen niet in 100%, maar slechts 98,1% van de gevallen gedetecteerd worden. Des te opvallender, omdat de 2011-versie in dezelfde test wel 100% scoorde. Qua functies richt het product zich nadrukkelijk op beveiliging. Je vindt er dus geen backupmogelijkheid in terug en ook een optie als Encryptie blijkt erg eenvoudig uitgewerkt te zijn (het tabblad Encryptie heeft als enige optie 'Yahoo Messenger Encryptie').

In ruil voor de uitstekende beveiliging moet je genoegen nemen met een flinke systeembelasting. Op Trend Micro na is BitDefender het zwaarste programma uit de test. In PCMark meten we 3,4% minder snelheid. Opstarten en afsluiten wordt gelukkig minder beĆÆnvloed. Het is jammer dat je voor de uitmuntende beveiliging dus zo'n concessie moet doen.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • uitstekende detectie
  • weinig functies
  • flinke systeembelasting
BitDefender is wat zwaarder voor je systeem, maar beveiligt zeer goed. Het product verdient in onze test het predicaat Beste Koop, net als Kaspersky Internet Security 2012.

 

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Review, Security

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie