abonneren

BitDefender Internet Security 2010

BitDefender Internet Security 2010 is de nieuwste versie van BitDefenders beveiligingssuite. Wij laten er hordes malware op los en testen hoe goed uw pc door het pakket wordt beveiligd.

In het gebruik

De prijs van BitDefender is goed, de prestaties nog beter. Het percentage gedetecteerde onbekende malware is 99 procent, voor gedragsdetectie scoort het vier punten en ook het aantal functies is groot. Het ouderlijk toezicht is zeer uitgebreid, maar de laptopmodus is dan weer wat beperkt: deze kan slechts scantaken annuleren of verplaatsen. Helaas moet u in ruil voor het grote aantal functies ook genoegen nemen met een significant langzamer systeem: onze benchmark berekent dat BitDefender uw systeemprestaties met maar liefst 11 procent verlaagt. Wel biedt het een grote scanversnelling door het cachen van scanresultaten: 90 procent.

Malwaredetectie

De malwarebescherming van BitDefender ligt op 100% voor bekende malware, 99% op onbekende malware en 98,7% op ad- en spyware. Het scoort 4 van de maximale 5 punten voor de gedragsdetectie. Voor het niet veroorzaken van een vals alarm zijn twee keer maximaal 5 punten te scoren. Hier scoort BitDefender 5 punten voor malware en 5 punten voor gedragsdetectie.

Prestaties

De systeembelasting van BitDefender is 11%. De compatibiliteit met Windows 7 scoort 9 van de 10 punten. Qua scansnelheid zet BitDefender een snelheid neer van 11,76 MB/s voor de achtergrondscanner en 12,15 MB/s voor de handmatige scanner. Het geheugengebruik, tot slot, is 25,7 MB.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • bovengemiddelde detectie
  • geen vals alarm
  • hoge systeembelasting
BitDefender scoort goed, maar de detectie is niet goed genoeg om het tot Beste Product te schoppen en de systeembelasting is hoog.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Security

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie