abonneren

Bigasoft WebM Converter

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Dat het nieuwe webvideoformaat webm nog niet razend populair is, komt mede door het ontbreken van goede, betaalbare offline converters. Met het uitbrengen van de WebM Converter is Bigasoft een van de eerste die een poging waagt.

WebM Converter is simpel van opzet. U kunt allerlei videobestanden importeren, bekijken, trimmen, croppen en voorzien van een watermerk. Er is echter één probleem: alle avchd-bestanden met een hogere bitrate dan 16 Mbit/s of een hogere resolutie dan 1280 x 720 geven problemen. In eerste instantie spelen deze bestanden helemaal niet af, maar na het voorleggen van dit probleem aan Bigasoft zijn we voorzien van een update, waardoor het previewbeeld elke seconde wordt ververst. Natuurlijk is een preview niet noodzakelijk voor het converteren van een bestand, maar des te meer voor het bewerken er van.

Alle kleinere formaten kan WebM Converter prima afspelen. Inkorten van de videoclips gaat eenvoudig en desgewenst kunt u de helderheid, het contrast of de kleuren van het beeld aanpassen. Als de video's op maat zijn geknipt en gecorrigeerd, selecteert u het WebM-exportformaat, die voor alle geselecteerde clips wordt gebruikt.
Bij de exportinstellingen kunt u de audio- en videobitrate, de framerate en de resolutie aanpassen. Bij die laatste optie is het vreemd dat er geen standaard presets zijn voor de 16:9-beeldverhouding, uitgezonderd de resolutie 1280x720. Om toch breedbeeld te krijgen, zult u de video alsnog moeten croppen, met als vervelend gevolg dat u zwarte balken krijgt. De conversie van niet afspeelbare mts-bestanden duurt lang: een half uur voor twee minuten video. Bij de kleinere formaten duurt dit ongeveer vijf minuten. De kwaliteit van de geconverteerde bestanden is gelukkig goed.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • webm-bestanden zijn goed
  • converter heeft veel beperkingen
Het is natuurlijk leuk dat Bigasoft als een van de eerste met een webm-converter komt, maar tenzij u hem echt nodig hebt, doet u er goed aan die € 30 aan iets anders te besteden.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Video

Tags: