abonneren

Besturingssystemen reviews

Microsoft Windows 8.1

Windows 8.1 verscheen op het moment dat Windows 8 een magere 8 procent marktaandeel scoorde en Windows 7 in gebruik niet terugliep maar zelfs steeg. Kortom: je zou verwachten dat 8.1 een fors aantal verbeteringen in petto heeft.

- Door Redactie PCM | 20/11/13 09:00

Microsoft Windows 8.1 Preview

Microsoft komt later dit jaar met een uitgebreide update voor Windows 8. Onlangs bracht het alvast een preview-versie uit met allerlei verse snufjes. We leggen Windows 8.1 onder een vergrootglas en vertellen je wat er allemaal nieuw is. En er is goed nieuws: de startknop is terug!

- Door Redactie PCM | 21/08/13 12:00

Bluestacks App Player

Gebruikers van het ene besturingssysteem kunnen zich vaak maar moeilijk verplaatsen in die van het andere. Die systemen kunnen elkaar echter al sinds jaar en dag uitstekend nabootsen. Een van de nieuwste wapenfeiten in de wereld van emulators en virtuele machines is de Bluestacks App Player, een Android-emulator die de honderdduizenden apps voor dit populaire besturingssysteem naar pc, Mac en ook de Surface Pro probeert te brengen.

- Door Redactie PCM | 09/05/13 13:00

Microsoft Windows Server 2012

Net als Windows 8 belooft ook Microsofts nieuwste serversoftware, Windows Server 2012, een ware revolutie voor het datacenter- en serverparkbeheer te worden. De lijst van nieuwe mogelijkheden was nooit zo lang, en zelfs kleinere bedrijven zullen er de voordelen van inzien.

- Door Redactie PCM | 02/01/13 12:53

Mac OS X 10.8 Mountain Lion

Een jaar na Lion komt Apple met de nieuwste versie van zijn besturingssysteem voor de Mac: Mountain Lion. Door de integratie met iCloud en de programma's uit Apples mobiele besturingssysteem komen iOS en Mac OS wel heel dicht bij elkaar in de buurt.

- Door Redactie PCM | 27/08/12 15:09

Clear OS

Het aantal mkb-ondernemingen en zzp’ers groeit enorm, en daarmee de vraag naar een betaalbare server. Daarnaast bestaat er de grote groep hobbyisten met thuisservers. Voor beide groepen is ClearOS ideaal: een eenvoudig te beheren robuuste Linux-server.

- Door Redactie PCM | 04/07/12 12:16

Tails

Om jezelf anoniem op internet te bewegen is er Tor, en bestanden versleutelen doe je met TrueCrypt. Maar wat gebruik je als álles wat je doet beveiligd moet zijn? Linuxdistributie Tails probeert deze vraag te beantwoorden.

- Door Abram Wagenaar | 29/05/12 17:09

JPC 2

Het idee is leuk: zonder iets te installeren gebruikmaken van een virtuele Windows XP-machine. Maar zelfs in een noodgeval, zoals virusinfectie van je pc, kunnen we JPC 2 absoluut niet aanraden.

- Door Abram Wagenaar | 04/01/12 15:32

Mac OS X 10.7 Lion

Dat Apple eigenwijs is, blijkt wel weer uit de nieuwe versie van hun Mac-besturingssysteem. OS X Lion is alleen te krijgen als downloadversie en niet meer op een schijfje. Daarnaast zijn er ook een aantal functies verdwenen. Toch houdt Apple iedereen andermaal tevreden door tevens een berg nieuwe features toe te voegen.

- Door Redactie PCM | 15/08/11 14:01