abonneren

BestCrypt 7

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Deelt u uw pc wel eens met anderen? Versleutel dan uw persoonlijke informatie!

U kunt deze privédata beveiligen met BestCrypt 7. Dat installeert u als elk ander programma, waarbij het automatisch een eigen driver installeert. Die driver zorgt voor de encryptie; daar hoeft u dus niets voor te doen. Na een herstart verschijnt een pictogram in de taakbalk dat u toegang biedt tot het Control Panel. In dit Control Panel selecteert u een van uw harde schijven, waarna u er met één muisklik een nieuwe container (of meerdere) aan toewijst. Wanneer u een container aanmaakt, geeft u een wachtwoord op, geeft u aan hoe groot de container moet worden en welk algoritme u wilt gebruiken voor de versleuteling ervan. Voor de buitenwereld lijkt een container een gewoon bestand, maar BestCrypt kan er een schijfletter aan toewijzen. Alle informatie die u nu op deze 'schijf' wegschrijft komt zwaar versleuteld in het containerbestand terecht. Uitlezen gaat net als met data vanaf een normale schijf;­ uiteraard nadat u uw wachtwoord hebt ingevoerd.

Analyse

Het is fijn als een encryptieprogramma gemakkelijk werkt, maar wat er echt toe doet is hoe veilig de gebruikte algoritmen en procedures zijn. Als iemand uw harde schijf of het containerbestand te pakken krijgt terwijl het wachtwoord zomaar ergens op schijf staat, dan heeft de bescherming natuurlijk weinig nut.
Gelukkig zit BestCrypt slim in elkaar en zullen potentiële aanvallers er een flinke kluif aan hebben. Als encryptiealgoritmes zijn Rijndael, GOST, Twofish en Blowfish gekozen. Deze algoritmes behoren tot de absolute top en zijn tot op heden nog niet gekraakt. Ergens in de container bevindt zich een waarde waaruit de sleutel tot die container is terug te rekenen. Uw wachtwoord wordt gebruikt om de sleutel terug te rekenen. Omdat er geen kraakmethodes bekend zijn, moet het wachtwoord worden geraden en dat duurt in een gemiddelde situatie héél lang.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Zeer sterke en flexibele beveiliging.
  • Gratis shredder meegeleverd.
  • Kan zelfs het wisselbestand versleutelen.
  • Algoritme is te veranderen.
  • Schrijfacties kunnen erg traag worden.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Security

Tags: