}
abonneren

BB Flashback

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Dat geldt zeker ook voor de uitleg van sofware. Het is niet zo eenvoudig om een softwarepakket te omschrijven met woorden. Handiger is het om een video te maken waarop u de werking uitlegt aan vrienden, collega's of klanten. Op internet zijn vele pakketten te vinden waarmee u videotutorials kunt maken. We kijken naar BB Flashback.
7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • Minpunten
Een professioneel video-tutorial creatie pakket.

Het opnemen en bewerken van een video in BB FlashBack is heel eenvoudig. Jammer is wel dat er geen undo-functie in dit programma zit. De ontwikkelaars beloven dat toekomstige versies van het programma deze functie wel zullen krijgen.

BB Flashback heeft een aantal slimmigheidjes. Zo kan het programma de schermresolutie automatisch verlagen als u een video opneemt. Dat is aan te raden, want dan past de tutorial netjes op een gemiddelde monitor. Het programma werkt met een tijdslijn waardoor u in een oogopslag een bepaalde gebeurtenis terugvindt.
Elementen toevoegen is eenvoudig. Met een muisklik voegt u een tekstje ter verduidelijking toe. Ook een afbeelding staat zo in beeld. Het is verder mogelijk om een geluidsbestand (mp3 of wave) toe te voegen aan de video. Of u kunt een opname maken en de oude audio-opname behouden. Zo kunt u twee geluidsbestanden laten meelopen. Bijvoorbeeld 1 bestand met geluidseffecten en eentje met gesproken uitleg. Het volume van beide geluidssporten is individueel te regelen. Het knippen in geluidsbestanden is binnen het programma niet mogelijk.

U kunt opgenomen tutorials opslaan als flash-, avi-, wmv- of exe-bestand. Het programma kan ook PowerPoint-bestanden aanmaken met de opgenomen tutorial in flash-formaat. Extraatjes, zoals het toevoegen van een quiz of onderzoekje, is niet mogelijk.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • eenvoudige bediening
  • automatisch verlagen van schermresolutie
  • veel opslagformaten
  • geen undo functie
  • geen quiz of tussenonderzoek mogelijk
BB FlashBack richt zich op 1 taak en dat is het maken van een schermopname met geluid, en daar is het erg goed in. Maar ja, geen undo.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Video

Tags:

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Senior Integratiespecialist - NS

Uitgelicht: Java Developer - CGI