abonneren

BB FlashBack Pro 3

Als je een software aan iemand wil uitleggen kun je een screenshot maken en een lap tekst schrijven. Het kan ook flitsender! Met BB FlashBack Pro bijvoorbeeld.

Opnames verlopen zonder problemen met BB FlashBack Pro. Als enige pakket stelt dit programma je in staat om ook opnames te plannen. Hierdoor kun je niet alleen langdurige processen van een programma opnemen, maar ook een opname starten zodra een bepaald programma wordt geactiveerd op de computer. Daarnaast kun je kiezen met welke kwaliteit de opnames moeten worden gemaakt en er is zelfs de optie om dit ongecomprimeerd te doen.

Opnames bewerk je in de BB FlashBack Pro Player. Deze bewerkingsomgeving ziet er grafisch wat simpel uit, maar kent een aantal verrassende functies. Standaard zijn er de opties om opnames in te korten, te voorzien van objecten, de muisaanwijzer te veranderen en om in te zoomen op bepaalde gedeelten. De tijdlijn waarop je alle toevoegingen en bewerkingen kunt bijhouden is wel even wennen, omdat je hier op basis van hokjes die de frames representeren moet navigeren. Gelukkig went dit snel en na een kwartier heb je dat ongetwijfeld onder de knie.

BB FlashBack Pro kent zoals gezegd een aantal zeer handige functies. Prettig is bijvoorbeeld dat je het pannen en zoomen geheel kunt automatiseren door een kader om de muis heen te trekken. Dit kader blijft vervolgens continu in beeld als de muis beweegt. Handig is ook de optie om de muisbewegingen opnieuw op te nemen als die tijdens de opnames niet goed zijn gelukt. Dit scheelt veel tijd, want het alternatief is dat je de complete video opnieuw moet doen. Daarnaast bespaart ook de functie om snel naar specifieke muisacties of toetsenbord aanslagen te navigeren met de Keylogger je veel tijd bij langere opnames.

In BB FlashBack Pro kun je met meerdere audiotracks werken en interactieve knoppen toevoegen. Deze knoppen, waarmee je de video kunt pauzeren, kijkers kunt door sturen naar een website of bepaald gedeelte in de video, werken in de uiteindelijke productie echter alleen met Flash Player 9 of hoger. Een minder punt van BB FlashBack Pro is het maken van ondertitels. Er is een optie om tekstballonnen in te voegen of een kader met tekst te maken, maar er zijn geen geavanceerde opties om ondertitels in te laden, te synchroniseren of met een template automatisch te tonen. De exportopties zijn daarentegen weer prima. Behalve naar Flash mag je de video ook onder meer exporteren naar mov met de h.264-codec, wmv, avi, mp4 en Powerpoint. Wel mis je bij de export naar Flash de mogelijkheid om een goede inhoudsopgave te maken, waardoor de kijker niet naar specifieke hoofdstukken in de video kan navigeren.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • veel functionaliteit
  • goedkoop
  • slecht in ondertiteling
  • geen optie voor genereren inhoudsopgave
BB FlashBack Pro 3 is verrassend. Het programma is veelzijdig, beschikt over een aantal zeer handige functies, is makkelijk in gebruik en is ook nog eens goedkoop.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Video

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord