abonneren

Basisschool Rekenen

Nu de scholen weer beginnen is een beetje extra hulp bij huiswerk niet weg. Basisschool Rekenen helpt kinderen in groep 3 tot en met 5 met hun rekenhuiswerk.
Score
80
  • Pluspunten
  • mooie layout
  • goede oefening
  • Minpunten
  • mist een paar instelopties

None

Ondanks de minpuntjes is Basisschool Rekenen een prima opzet voor een leerzame app.

Je smartphone dient niet alleen als entertainment, maar er valt ook wat te leren. Met de app Basisschool Rekenen bijvoorbeeld: kinderen van groep 3 tot en met 5 kunnen oefenen met alle typen sommen die ook in het schoolmateriaal terugkomen. Via een eenvoudig menu kies je een opgave, waarvan vervolgens 25 willekeurige vragen worden voorgeschoteld. De opgaven zijn afwisselend en behandelen onderwerpen van hoofdrekenen tot klokkijken en van data tot geld. Groep 4 en 5 krijgen moeilijkere opgaven, zoals tafels en breuken.

De app is nog in een beginstadium en moet later uitgebreid worden met opgaven voor kinderen uit andere groepen. Kleine verbeteringen worden hopelijk ook nog doorgevoerd, zoals het wel uit kunnen zetten van het zeer luide 'goed gedaan'-geluidje. Ook blijkt bij sommige typen meerkeuzeopgaven het antwoord altijd achter dezelfde letter te schuilen. 

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Review, Windows Phone

Tags: Rekenen

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord