abonneren

BackUp Maker 5.5

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: backups zijn belangrijk! U wilt niet uw persoonlijke bestanden verliezen door een onverwachte crash van uw systeem.

BackUp Maker 5.5 helpt u dit voor eens en voor altijd goed te regelen. Met het pakket kunt u meerdere backuptaken aanmaken en deze op vastgestelde tijden automatisch uitvoeren. Het pakket wijst u met een wizard de weg.

Allereerst selecteert u de bestanden en mappen voor de backup. Daarna kunt u bestandsnamen filteren die uitgesloten of juist meegenomen moeten worden. Vervolgens geeft u aan wanneer de backup gemaakt moet worden: dagelijks, wekelijks, op een specifieke tijd of op het moment dat u zich aan- of afmeldt op het systeem. U kunt uitgebreid aangeven wat voor soort backup u wilt maken: een volledige of bijvoorbeeld een gedeeltelijke backup van de bestanden die veranderd zijn sinds de vorige backup. U kunt aangeven hoeveel versies van een backupbestand het pakket moet bewaren voordat het ze overschrijft en u kunt uw backups beveiligen met een wachtwoord. De backup kan automatisch worden verdeeld in meerdere kleinere bestanden en het pakket kan deze wegschrijven op een lokale schijf, een netwerkschijf, een cd-rom of dvd of zelfs via ftp op een server. Erg handig is dat het pakket, indien u dat aangeeft, zelf in staat is Outlook af te sluiten voor de backup, zodat ook uw e-mailbestanden in de backup worden opgenomen.

Voor persoonlijk gebruik is het volledige pakket gratis. Er is dus geen sprake van een uitgeklede versie voor thuisgebruik. Gaat u het pakket echter in een commerciële omgeving inzetten, dan dient u het aan te schaffen.

PluspuntenConclusie
  • zeer uitgebreid
  • gratis
We kunnen aan dit uitgebreide pakket geen minpunten ontdekken. Dit is een bijzonder handig pakket dat eigenlijk op geen enkel systeem mag ontbreken.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Tools

Tags:

Laatste reactie